Počele prijave za Sajam zimnice i autohtonih proizvoda

Svi zainteresirani kandidati mogu se prijaviti za sudjelovanje na ovoj manifestaciji, a prilikom odabira kandidata prednost će imati oni koji su ranije izvršili prijavu.

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je Poziv za prijavu izlagača za 4. Sajam zimnice i autohtonih proizvoda, koji će se održati od 5. – 7. listopada 2018., u Zagrebu, na Trgu bana Jelačića, u organizaciji Ministarstva poljoprivrede i Grada Zagreba. Kao što smo već pisali, svrha ove manifestacije jest očuvanje pripreme zimnice od zaborava, ali i želja da se lokalnim proizvođačima pomogne u promociji njihovih proizvoda te da ih se poveže s potrošačima. Prijave za sudjelovanje mogu se izvršiti putem obrasca dostupnog na mrežnim stranicama Ministarstva poljoprivrede, a primaju se od 27. kolovoza 2018., do popunjenja predviđenih mjesta, pri čemu prednost imaju oni koji su ranije podnijeli prijavu.

Isto tako, prilikom odabira bit će prihvatljivi isključivo proizvodi tradicionalne zimnice kao i hrvatski autohtoni proizvodi, odnosno oni proizvodi čiji su nazivi zaštićeni ili su u postupku zaštite kao zaštićene oznake izvornosti, zaštićene oznake zemljopisnog podrijetla ili zajamčeno tradicionalni specijaliteti. Pod proizvodima zimnice podrazumijevaju se  prerađevine od voća (pekmezi, džemovi, sušeno i kandirano voće, voćni sirupi i sl.), prerađevine od povrća, orašasti plodovi te bučino ulje.

Organizatori izlagačima osiguravaju besplatno sudjelovanje na manifestaciji.

Fotografija: Pixabay

Mirjana Bošković Smrekar
Mirjana Bošković Smrekar

Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.