Povratak na staro: Toblerone vraća izvorni oblik

Gotovo dvije godine nakon što su promijenili prepoznatljivi izgled čokoladice i izazvali veliko nezadovoljstvo kupaca, proizvođači Tobleronea odlučili su vratiti mu stari izgled i težinu.

Za ljubitelje čokolade  Toblerone stižu dobre vijesti – vraća se stari, prepoznatljivi oblik čokoladice, no to vjerojatno donosi i značajno povećanje cijene ovog proizvoda. Naime, kako ističe Telegraph, cijene bi mogle narasti tri put te doseći iznos viši od 3 £, dok Independent najavljuje porast cijene za čak 200 posto.

Podsjetimo, Mondelez International, proizvođač Toblerone čokolade, izazvao je veliko nezadovoljstvo i bijes vjernih obožavatelja ove čokoladice kada je 2016. smanjio težinu čokolade povećanjem razmaka između trokutića. Na taj je način čokoladica koja je nekada težila 170 grama dobila težinu od 150 grama, a ona od 400 grama postala je teška 360 grama. Svoju odluku proizvođači su tada nastojali objasniti povećanjem cijena sastojaka, ističući da su mogli birati između smanjenja težine i promjene oblika ili pak povećanja cijene. Ipak, već su tada isticali kako novi oblik nije prihvatljivo trajno rješenje, već samo privremeni izbor.

Stoga su sada odlučili vratiti stari izgled čokoladice. Tako će nove čokoladice težiti 200 i 400 grama, ali glasnogovornik Mondelez International ističe da u prodaji ostaju dostupne jeftinije čokoladice od 100 i 360 grama, dok se ona od 150 grama više neće proizvoditi pa njezina dostupnost ovisi o zalihama u pojedinim dućanima.

Fotografija: Pixabay

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.