Objavljen Javni poziv za dodjelu oznake Hrvatski otočni proizvod

Javni poziv za dodjelu oznake „Hrvatski otočni proizvod“ 2018. ostaje otvoren do 3. svibnja.

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije objavilo je Javni poziv za dodjelu oznake „Hrvatski otočni proizvod“ 2018. koji je otvoren do 3. svibnja ove godine.

Oznaka „Hrvatski otočni proizvod“ dodjeljuje se tradicionalnim i inovativnim proizvodima otočnih proizvođača i to za  proizvode koji su nastali kao rezultat otočne tradicije, razvojno-istraživačkog rada, inovacije i invencije.

Ova se oznaka dodjeljuje godišnje, u vidu plakete i makete, proizvođačima koji imaju sjedište tvrtke na otocima i koji nominirane proizvode izrađuju na otocima.

Stručno mišljenje o zadovoljavanju uvjeta i kriterija stjecanja prava na uporabu oznake donose neovisne stručne komisije.

Prošle su godine ovu oznaku kvalitete dobila 73 otočna proizvođača za 141 proizvod i proizvodnu liniju. Proizvodi za koje je dodijeljena oznaka su prehrambeni, kozmetički i odjevni te suveniri i nematerijalna kulturna baština. Prijedlog odluke o njezinoj dodjeli donosi Savjet projekta, a konačnu odluku ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Više informacija o načinu prijave, kao i tekst Javnog poziva pronađite na mrežnim stranicama Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Fotografija: Pixabay

Mirjana Bošković Smrekar
Mirjana Bošković Smrekar

Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.