Nema više ljetne radosti! U Londonu uvode zabranu prometovanja kombija sa sladoledima

Ovu su mjeru vlasti odlučili poduzeti zbog opasnosti od zagađenja zraka.

U dijelovima Londona ovih je dana stupila na snagu mjera po kojoj se zabranjuje vožnja kombija u kojem se prodaje sladoled, a kao razlog navedena je opasnost od zagađenja zraka. Naime, kako se navodi u obrazloženju odluke, kombiji i nakon zaustavljanja moraju imati upaljen motor kako bi hladnjaci i nadalje radili i kako bi aparati za točeni sladoled mogli funkcionirati čime dodatno onečišćuju zrak ispuštajući otrovne kemijske spojeve poput crnog ugljika i nitrogen dioksida.

Odluka o zabrani prometovanja ovih vozila već je stupila na snagu u dijelu grada Camden u kojem ima oko 40 ulica kojima kombiji sa slatkim teretom više ne mogu prolaziti. Kako bi osigurali provođenje ove mjere, postavit će i posebene znakove „zabranjeno trgovanje sladoledima“ te će pojačati policijske patrole koje će naplaćivati kazne vozačima koje zateknu kako prodaju sladolede.

Osim ovog kotara, sličnu mjeru žele provesti i u Westminsteru.

Inače, londonski zakon dozvoljava kombijima da prodaju na određenom području 15 minuta u danu, ali kasnije se tijekom tog dana više ne smiju vratiti na to područje.

Izvor: The Guardian

Fotografija: Pixabay

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

1 Comment
  1. Odlična ideja. Mrzila sam ih parkirane pokraj dječjih igrališta, upaljenih motora sa svojim besramnim cijenama sladoleda. Sto se mene tiče – odlična ideja.

Leave a Reply

Your email address will not be published.