• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Iz naše redakcije» Recept tjedna»Najnježniji poljupci (puslice)

Najnježniji poljupci (puslice)

Kate Bošković 27 kol 2017 Recept tjedna Leave a comment

Puslice su slatki kolačići koji ne sadrže ni brašno ni mlijeko pa ih mogu konzumirati i oni koji ne podnose gluten ili pak laktozu.

Potrebno
  • 3 bjelanca
  • 200 grama šećera
  • 2 vrećice vanilin šećera
  • 1 neprskani limun
I još
  • papir za pečenje
Način pripreme

S obzirom na to da bjelanjci brzo gube elastičnost, preporučuje se sve potrebno unaprijed pripremiti. Stoga prije početka izrade smjese za puslice, obložite dva lima za pečenje papirom za pečenje i pripremite slastičarsku špricu sa zvjezdastim otvorom (ukoliko nemate špricu, puslice se mogu oblikovati i žličicom). Pećnicu s ventilatorom upalite na 100⁰ (odnosno 120⁰ bez ventilatora) i pustite je da se ugrije.

Limun dobro operite u toploj vodi, temeljito ga osušite pa ga sitno naribajte. Pripremite jednu žličicu (po želji može i više) ocijeđenog i dobro procijeđenog limunovog soka.

Bjelanca izradite u čvrsti snijeg pa im dodajte pripremljeni procijeđeni sok od limuna. Prilikom izrade snijega od bjelanaca, treba paziti na to da zdjela u kojoj se muti i nastavci za mikser budu potpuno čisti te da nema tragova masnoće na njima.

U dobivenu smjesu polagano sipajte šećer i vanilin šećer te na kraju ručno umiješajte sitno naribanu koricu od limuna.

Dobivenu čvrstu smjesu stavite u slastičarsku špricu te oblikujte male poljupce (puslice), ostavljajući među njima dovoljno mjesta, kako se u pečenju, zbog potencijalnog širenja, ne bi međusobno zalijepili.

Peći u pećnici 60-75 minuta te gotove izvaditi i pustite da se ohlade. Ovi se kolačići, dobro zatvoreni u limenoj kutiji, mogu čuvati i nekoliko tjedana.

Napomena

U ovu se smjesu mogu dodavati i drugi začini koji se koriste u slastičarstvu, poput cimeta, a može je se obogatiti i sitno nastruganom čokoladom.

Ukoliko želite dodati više od jedne žličice limunovog soka, budite oprezni da ne pretjerate kako vam njegova kiselina ne bi preuzela cijeli okus. Međutim, nemojte preskočiti dodavanje limunovog soka, inače vam puslice neće ostati bijele, već će, tijekom pečenja, poprimiti tamniju boju.

Fotografije: Mirjana Bošković Smrekar

[print_link]

bjelanci kate bošković limun puslice recept tjedna slatki recept snijeg od bjelanjaka 2017-08-27
Tags bjelanci kate bošković limun puslice recept tjedna slatki recept snijeg od bjelanjaka

Autori

napisala : Kate Bošković
Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.
Prethodni članak :

Komad torte s vjenčanja Williama i Kate mogao bi doseći vrtoglavu cijenu

Sljedeći članak :

Pet najboljih recepata za voćni sladoled

Povezani članci

Brzi recept za nedjeljnu sreću: roladu s jagodama nikad ne odbijamo

Brzi recept za nedjeljnu sreću: roladu s jagodama nikad ne odbijamo

Kate Bošković 21 ožu 2021
Proljeće nam je sve bliže – okrećemo se voćnim rolada: koja je vama draža?

Proljeće nam je sve bliže – okrećemo se voćnim rolada: koja je vama draža?

Kate Bošković 21 velj 2021
Tako lagana, tako kremasta – savršena čokoladna torta oduševljava brzom pripremom

Tako lagana, tako kremasta – savršena čokoladna torta oduševljava brzom pripremom

Kate Bošković 07 velj 2021

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2021, sva prava pridržana!