Mileram torta

Recept za Mileram tortu, idealnu slasticu za vruće ljetne dane koji su pred nama, s nama je podijelila Tamara Novaković s bloga Bite my Cake.

S Tamarom Novaković, autoricom bloga Bite my Cake upoznali smo se u rubrici Život sa slasticama. Tom je prilikom ona s nama podijelila recept za Mileram tortu. Za taj je recept rekla da je „sezonski i prigodan za ljetne dane pred nama, a nema kome se nije svidio.“

Sastojci
Podloga
  • 200 g čajnih keksa (koristim Petit beurre)
  •  100 g maslaca ili margarina
  •  prstohvat soli
Krema
  • 500 ml mlijeka
  • 2 pudinga od vanilije
  • 180 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 800 g milerama
Voćni žele
  • 450 g šumskog voća (možete koristiti i višnje, jagode)
  • 1 crveni preljev za torte
Još je potrebno
  • šlag za dekoraciju
Priprema

Kekse fino sameljite i pomiješajte s otopljenim maslacem ili margarinom. Dodajte im prstohvat soli. Utisnite u okrugli kalup za torte s pomičnim obručem, promjera 26 cm i stavite na hlađenje. Za to vrijeme pripremite kremu.
Manji dio mlijeka odvojite i u njemu razmutite pudinge, ostatak mlijeka zakuhajte sa šećerom i vanilin šećerom. Kad mlijeko zavrije, dodajte razmućeni puding i kuhajte na laganoj vatri miješajući dok ne zgusne. U vruće umiješajte mileram. Kremu odmah ravnomjerno rasporedite po podlozi od keksa. Na kremu odmah rasporedite smrznuto voće (sve zajedno se peče).
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 160⁰C 70 min (ovisi o pećnici, provjerite ju nakon 60 min). Sredina treba biti još lagano drhtava kad se izvadi iz pećnice, hlađenjem će očvrsnuti. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Kad se torta ohladi, pripremite preljev za torte prema uputi s vrećice. S obzirom na to da koristim crveni preljev, pripremam ga s vodom, nije ga potrebno pripremati s voćnim sokom. Pustite da se ohladi i ukrasite rubove šlagom. Pospremite u hladnjak (najbolje preko noći).

Fotografija: Bite my Cake

Ispis

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Enter Captcha Here : *

Reload Image