Kuglof s crnim vinom

U svečano blagdansko ozračje uvodi nas Marina Obradović svojim receptom za kuglof s crnim vinom.

Sastojci
Kuglof
  • 250 g maslaca
  • 250 g šećera
  • 4 jaja
  • 1 žličica cimeta
  • 2 žličice arome vanilije
  • 50 g kakaa
  • 250 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 150 ml crnog vina
Preljev
  • 50 ml crnog vina
  • 120 g šećera u prahu
I još (za dekoraciju)
  • bijela čokolada
  • šumsko voće
Priprema
Kuglof

Uključite pećnicu na 170°C, a kalup za kuglof lagano namažite otopljenim maslacem i pospite brašnom.

U zdjelu stavite maslac sobne temperature pa dodajte šećer i dobro promiješajte mikserom. Zatim uz stalno miješanje, polako dodajte jedno po jedno jaje.

Dodajte cimet, aromu vanilije i kakao.

U posebnoj posudi pomiješajte brašno i prašak za pecivo pa dodajte smjesi i sve lagano promiješajte.

Dodajte crno vino, promiješajte i ulijte u kalup. Pecite 45 minuta i zatim ugasite pećnicu, a kuglof još 10 minuta ostavite u pećnici.

Kuglof izvadite iz pećnice i kalupa na rešetku da se ohladi.

Preljev

Za to vrijeme pripremite preljev tako da na laganoj vatri uz miješanje zagrijavate vino i šećer do vrenja.

Dekoracija

Pomoću žlice preljev premažite preko kuglofa, po želji dodajte bijele čokolade i šumskog voća i poslužite uz omiljeno vino.

Fotografije: Marina Obradović

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.