• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Iz naše redakcije» Recept tjedna»Keksi iz djetinjstva

Keksi iz djetinjstva

Kate Bošković 22 tra 2018 Recept tjedna Leave a comment

Danas se vraćamo u djetinjstvo u kojem su nas često uveseljavali ovi keksi, poznati pod nazivom „keksi na mašinu“ jer se u njihovoj izradi koristila mašina. Mi smo ih pripremili uz upotrebu pištolja za kekse.

Sastojci
  • 250 g masti
  • 250 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 3 cijela jaja
  • na vrh noža praška za pecivo
  • po želji ruma
  • korica limuna
  • korica naranče
  • 700 g glatkog brašna
I još (po potrebi)
  • 2-3 žlice mlijeka
Priprema

U posudi izmiješajte mast, šećer i vanilin šećer. Zatim im dodajte jaja i arome pa sve dobro izmiješajte. Malo po malo dodajte prosijano brašno miješajući rukom dok ne dobijete glatku smjesu.

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.

Uzimajte dio po dio smjese i stavljajte u pištolj za kekse pa kroz željeni oblik istiskujte kekse na lim za pečenje prethodno obložen papirom za pečenje. Ostavite malo prostora među keksima jer će se u pečenju malo proširiti.

Kekse pecite u prethodno zagrijanoj pećnici otprilike deset minuta, odnosno dok im donji dio lagano ne posmeđi (gornji dio keksa mora ostati žut).

Gotove kekse izvadite iz pećnice te ostavite da se ohlade, a zatim ih spremite u limenu posudu. Dobro zatvoreni u limenoj posudi ovi se keksi mogu čuvati nekoliko tjedana.

Napomena

Ukoliko vam gotovo tijesto bude previše suho (zbog npr. manjih jaja) te se ne budu mogli istiskivati pravilni oblici, dodajte mu 2-3 žlice mlijeka, rukom dobro umijesite tijesto, a zatim oblikujte kekse.

Fotografije: Kate Bošković

[print_link]

kate bošković keksi recept tjedna slatki recept 2018-04-22
Tags kate bošković keksi recept tjedna slatki recept

Autori

napisala : Kate Bošković
Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.
Prethodni članak :

Napravili čokoladnu kućicu iz snova i ušli u Guinnessovu knjigu rekorda

Sljedeći članak :

Kivi – bogat izvor vitamina C

Povezani članci

Brzi recept za nedjeljnu sreću: roladu s jagodama nikad ne odbijamo

Brzi recept za nedjeljnu sreću: roladu s jagodama nikad ne odbijamo

Kate Bošković 21 ožu 2021
Proljeće nam je sve bliže – okrećemo se voćnim rolada: koja je vama draža?

Proljeće nam je sve bliže – okrećemo se voćnim rolada: koja je vama draža?

Kate Bošković 21 velj 2021
Tako lagana, tako kremasta – savršena čokoladna torta oduševljava brzom pripremom

Tako lagana, tako kremasta – savršena čokoladna torta oduševljava brzom pripremom

Kate Bošković 07 velj 2021

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2021, sva prava pridržana!