Hrvatska čokolada treća u Europi

Čokolada RAW 85% brenda Nadalina osvojila je brončanu medalju na europskom polufinalu natjecanja International Chocolate Awards.

Na europskom polufinalu natjecanja International Chocolate Awards održanom od 9. do 12. lipnja u Amsterdamu, Nadalinina certificirana organic čokolada RAW 85% osvojila je brončanu medalju u kategoriji čokolada s više od 85 posto kakaa. Nakon mjesec dana vijećanja, stručni žiri odredio je osvajače prva tri mjesta The European Bar Semi Final 2017 u čak 18 kategorija.

Na natjecanju International Chocolate Awards mogu se natjecati isključivo bean to bar proizvođači čokolade, odnosno proizvođači koji sami proizvode čokoladu iz sirovog zrna kakaa. Tvrtka Luxor koja stoji iza brenda Nadalina svoje čokolade proizvodi od neprženog kakao zrna iz Dominikanske Republike i to jedina u Hrvatskoj: „Kupujemo kvalitetna i ekološka kakao zrna te ih u našem pogonu pržimo, čistimo, meljemo i temperiramo. Taj cijeli proces traje od 48 pa ponekad i do 72 sata“.

„U Amsterdam smo poslali više naših čokolada, a budući da je to prestižno natjecanje na koje se prijavljuje nekoliko stotina čokolada, sretni smo što je naša RAW 85% od neprženog dominikanskog kakao zrna osvojila brončanu medalju“, kažu iz Nadaline.

Osvajači zlatnih medalja na europskom dijelu natjecanja pridružit će se drugim regionalnim pobjednicima i u listopadu se natjecati na svjetskom finalu koje se održava u Londonu.

Fotografija: Facebook stranica Nadalina čokolade

Ana Brkanlić
Ana Brkanlić

Diplomirana novinarka, ljubiteljica sunčanih dana, ruževa u bojama šumskoga voća i čokolade na sve načine.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.