Brzi kolač s bananama

Jednostavno je nekad najbolje – dokazuje to i ovaj kolač s bananama koji nam je za ovaj petak pripremila Ana Prša.

Sastojci
(za okrugli kalup za pite)
Podloga
  • 20 komada petit keksa
  • 8 žlica otopljenog maslaca
Krema
  • 250 ml mlijeka
  • 2 žumanjka
  • 1 žličica paste vanilija
  • 60 g šećera
  • 20 g gustina
  • 250 g mascarpone sira
I još
  • 2 banane
  • sok od ½ limuna
  • 5 žlica čoko namaza po želji
  • 150 g slatkog vrhnja
  • malo čokolade za naribati ili žlica čokolade u prahu
Priprema

U multipraktiku usitnite kekse pa dodajte maslac. Još jednom kratko promiješajte da se maslac sjedini s keksima.

Prebacite kekse u kalup, ravnomjerno ih rasporedite po dnu te ih utisnite.

Stavite u pećnicu na 5-6 minuta na 170°C.

Izvadite pa još toplo premažite čokoladnim namazom.

Banane narežite na kolutiće pa ih pošpricajte limunovim sokom kako ne bi potamnite i posložite ih preko čokoladnog namaza.

Za kremu u lončiću izmiješajte sve sastojke osim mascarponea te stavite kuhati. Neprestano miješajte kako se ne bi krema zgrudala. Kada zakipi, maknite s vatre, prebacite u drugu posudu pa pustite da se malo prohladi. Zatim umiješajte mascarpone pa kremu nanesite preko bananana.

Slatko vrhnje istucite u šlag pa premažite preko kreme.

Po vrhu naribajte čokoladu ili posipite čokoladom u prahu.

Stavite u hladnjak na sat vremena.

Fotografije: Ana Prša

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.