• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Magazin» Život sa slasticama»Sasvim mala greška u kuharici ispisala prekrasnu priču: “Vrijedilo je nešto i pogriješiti, pa makar i u ključnom receptu”

Sasvim mala greška u kuharici ispisala prekrasnu priču: “Vrijedilo je nešto i pogriješiti, pa makar i u ključnom receptu”

Kate Bošković 09 tra 2022 Život sa slasticama Komentari isključeni za Sasvim mala greška u kuharici ispisala prekrasnu priču: “Vrijedilo je nešto i pogriješiti, pa makar i u ključnom receptu”

„Sasvim mala uskrsna kuharica“ već je našla svoj put do brojnih čitatelja, a Ana-Marija Bujić na svojim je društvenim mrežama iskreno priznala grešku koja je u kuharici ostala.

„Tko radi, taj i griješi.“ – dobro je poznata izreka svima, naročito onima koji su tijekom svog radnog vijeka, trudeći se uvijek dati 100 % od sebe i napraviti najbolje što mogu, nekad ipak napravili neki propust ili slučajnu pogrešku.

Baš to se dogodilo i Ana-Mariji Bujić, autorici više kuharica i bloga Da mi je nešto slatko te vlasnici dubrovačkog restorana Pantarul koju smo prošlog tjedna na našem portalu ugostili povodom izlaska njezine nove kuharice „Sasvim mala uskrsna kuharica“. Naime, baš u ovom novom izdanju potkrala joj se mala greška, toliko mala da je nekako promaknula svima koji su na kuharici radili.

Ana-Marija Bujić je svoju grešku iskreno priznala, a čitatelji su je nagradili divnim komentarima zbog kojih je, kako ona kaže, vrijedilo nešto i pogriješiti.

Moguće je da je ni čitatelji ne bi primijetili, ali budući da se radi o najvažnijem receptu – onom za pincu, za koju je Ana-Marija u razgovoru za naš portal iskreno rekla kako je slastica bez koje ne može zamisliti Uskrs, autorica je napravila sve što je u njenoj moći kako bi grešku ispravila, a kako je sve to izgledalo i kako je na kraju jedna greška dovela do niza pozitivnih reakcija, opisala je u svojoj objavi na društvenim mrežama koju vam mi prenosimo u cijelosti:

„Što kad pogriješiš?

a) Sakriti se u mišju rupu i praviti se da ništa nije bilo (swipe 2x lijevo da vidite moju verziju toga)

b) Priznati & popraviti što se može

Definitvno B.

Nešto sam pogriješila i proteklih dana puno radila behind the scenes da to i popravim. Odaslala nekoliko stotina mailova, poslala rođaka u ulozi cenzora na zagrebačka prodajna mjesta, dopisivala se s onima koji su knjigu fizički kupili prije nego što sam pogrešku ulovila i korektorom „doradila“ primjerke nove kuharice koji su mi pri ruci.

Proletjele su u receptu za pincu tri riječi koje nisu smjele (str. 21, na kraju trećeg odlomka “preko noći” i na početku četvrtog odlomka “ujutro”) Vidio ih nije nitko tko je radio na knjizi, a zapravo jedino tko ih je trebao vidjeti jesam ja. I mada je s prethodne stranice sve jasno i razjašnjeno i šansa za pogrešku zapravo je mala, važno mi je da sve bude jasno kao dan i da se ne moram skrivati po ulicama ili društvenim mrežama zbog tri nesretne riječi koje su ostale gdje nisu trebale baš zato što sam možda i previše riječi mrdala po receptu.

Dakle, ako ste knjigu kupili odmah na početku distribucije, tj. prije 30.3., zavirite na str. 21 i prekrižite te tri riječi.

Stavite i smajlija pored njih jer (možda paradoksalno?) otkad sam u svim tim prepiskama s ljudima koji su knjigu kupili, meni osmijeh ne silazi s lica. Vrijedilo je nešto i pogriješiti (pa makar i u ključnom receptu #jadnaTiSam) da bi sa svima izmijenila pokoju riječ. Možda vam neke od najsimpatičnijih odgovora stavim i na storije. Toliko su me dirnuli da sam ih dio kopirala u jedan „feelgood“ dokument koji otvorim tu i tamo kad zatreba inspiracije za dalje.

Tko radi taj i griješi, puno je vas tako reklo da me malo utješite.

Hvala što nitko ovdje nije mrgud ♥️“

Fotografija: Ana-Marija Bujić

2022-04-09

Autori

napisala : Kate Bošković
Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.
Prethodni članak :

Odobrojavanje do Uskrsa na Slatkopediji: Botanica začini za najmaštovitije slatke kreacije

Sljedeći članak :

Najslađi uskršnji vijenac: evo kako ga i vi možete pripremiti

Povezani članci

Vijest koja je oduševila sve sladokusce: Petra Jelenić se vraća na male ekrane

Vijest koja je oduševila sve sladokusce: Petra Jelenić se vraća na male ekrane

Kate Bošković 10 svi 2023
Splitska slatkaonica: novo mjesto na kojem Splićani mogu steći slatko znanje

Splitska slatkaonica: novo mjesto na kojem Splićani mogu steći slatko znanje

Kate Bošković 13 ožu 2023
Blog Like Chocolate proslavio veliku obljetnicu: s Matejkom Bučom razgovarale smo o prvih deset godina

Blog Like Chocolate proslavio veliku obljetnicu: s Matejkom Bučom razgovarale smo o prvih deset godina

Kate Bošković 05 velj 2023
Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2021, sva prava pridržana!