S OPG-a Štenta stiže slatka novost – dobro poznata Kestenmaza u novoj je varijanti obogaćena cimetom, a ovaj proizvod garantira i ukusne i mirisne rolice kao stvorene za jesenske dane pred nama, čiji recept danas dijelimo s vama.
Na našem portalu već smo pisale o jedinstvenom proizvodu Kestenmaza koji na naše tržište donosi OPG Štenta, a ako ste ljubitelji tog namaza, onda će vas svakako razveseliti vijest da ovaj namaz ima novo izdanje – ono s cimetom. Naime, u OPG-u Štenta su odlučili malo obogatiti okus namaza i naglasiti okus kestena u kombinaciji s cimetom i malo bijele čokolade.
Iako će nesumnjivo i ovaj novi proizvod privući pažnju i steći poklonike diljem Lijepe Naše, s OPG-a smještenog u Parku prirode Žumberak naglašavaju da u ponudi i dalje imaju vegansku Kestenmazu s kakaom, koja se, baš kao i ova s cimetom, može koristiti kao namaz za kruh ili palačinke, kao dodatak slasticama ili pak jednostavno na žlicu.

Napomenimo da u ponudi OPG Štenta možete naći i med te proizvode od meda, kao i svježe voće, a tu su i sokovi, sirupi, džemovi, pa čak i prirodna kozmetika.
Svi oni koji žele probati ovaj namaz, ali i sve ostale proizvode prije narudžbe, mogu navratiti na Marunadu u Lovranu i Sajam zimnice u Zagrebu gdje ćete među ostalim imati priliku degustirati Kestenmazu s cimeom. A kada je nabavite, moći ćete i isprobati recept za ove divne rolice.
Sastojci
Tijesto
- 540 g glatkog brašna
- 80 g šećera
- prstohvat soli
- 1 instant kvasac
- 2 jaja
- 80 g otopljenog maslaca
- 250 ml mlijeka
Nadjev
- 150 g Kestenmaze s cimetom
Preljev
- 50 g Kestenmaze s cimetom
- 2 žlice mlijeka
I još
- maslac za premazivanje rolica

Priprema
Tijesto
Od svih sastojaka umijesiti glatko tijesto. Tijesto ostaviti na toplom mjestu dok mu se ne udvostruči volumen.
Slaganje
Kada se tijesto udvostručilo, kratko ga premjestiti pa ga razvaljati u pravokutni oblik dimenzija 35 x 30 cm. Premazati cijelu površinu Kestenmazom s cimetom pa zarolati.
Narezati na kolutiće širine 3 cm, pa slagati u lim za pečenje tako da je ona strana s koje je rolada rezana bude okrenuta prema gore. Pokriti krpom i ostaviti da stoji pola sata. Za to vrijeme staviti pećnicu da se grije na 180 stupnjeva. Rolice prije pečenja možete premazati maslacem. Peći 30 minuta.
Pečene rolice preliti preljevom kojeg ste napravili tako da Kestenmazu i mlijeko ugrijete u mikrovalnoj, pa dobro promiješate dok se ne sjedine.
Gotove rolice poslužiti uz šalicu omiljenog toplog napitka.
U suradnji s OPG-om Štenta
Fotografije: OPG Štenta