Nikolina Jagić: „S čitateljima Slatkopedije dijelit ću provjerene recepte koji su me oduševili“

S bloga Nikolina’s kitchen stiže nam naša nova suradnica Nikolina Jagić, majka dvoje djece i strastvena ljubiteljica pripreme slastica.

Nikolina Jagić je prije nešto više od godinu dana pokrenula svoj blog Nikolina’s kitchen koji je opisan kao „najslađi blog što postoji“. Iako je uz dvoje male djece veliki izazov pronaći dovoljno vremena za pripremu slastica, posebno pak za fotografiranje slastica za vrijeme dnevnog svjetla, Nikolina kaže da se ipak sve može.

Velika ljubiteljica kremastih kolača ispričala nam je kada i kako se razvila njezina ljubav prema slasticama, koji su omiljeni kolači njezine djece, ali i kakve recepte sprema za naše čitatelje.

Kad je pokrenut blog Nikolina’s kitchen i kako ste uopće došli na ideju pokretanja bloga?

Pokrenula sam ga krajem 2017. godine s idejom da bih sve recepte imala na  jednom mjestu i lakše ih dijelila sa svojim bližnjima. Kada sam vidjela da se interes za moje recepte širi i dalje od moje obitelji i prijatelja, počela sam na njemu intenzivnije raditi i polako se zaljubljivati u cijeli taj proces.

U naslovu vašeg bloga stoji „najslađi blog što postoji“. Kada se razvila vaša ljubav prema slasticama i zašto ste svoj blog prvenstveno odlučili posvetiti slasticama?

Pa razvijala se polako od malena, gledajući baku i pomažući mami. Iako kuham svakodnevno, puno više uživam u pripremi slastica pa sam zato i blog posvetila njima. Nađe se na blogu i pokoji recept za neko slano jelo, ali to samo ako me baš oduševi.

Majka ste dvoje male djece. Koliko je izazovno pripremati slastice u njihovom društvu i uključe li se oni ponekad u pripremu?

Poprilično je izazovno pronaći vrijeme, pogotovo kada se sve to mora prilagoditi i dnevnom svijetlu zbog fotografiranja. Ali od početka smo se učili da mama ima taj jedan dio vremena za sebe i da za to vrijeme oni moraju pronaći drugu zabavu. Ako radim keksiće ili neka peciva tu se obavezno i oni uključe. Zapravo je najveći izazov ih nagovoriti da ništa ne diraju dok mama ne fotografira (smijeh).

Imaju li vaša djeca neke omiljene slastice koje im često pripremate?

Oni su kao i mama veliki obožavatelji kolača, a najdraže su im domaće štrudle, cheescake i naravno macaronsi.

Jeste  li već u djetinjstvu imali svoje slastičarske izlete? Imate li neku slatku anegdotu iz mlađih dana?

Pa zapravo ne toliko slatku. Intenzivnije sam počela samostalno peći kolače u srednjoj školi i dok nisam naučila neke osnove, jako puno kolača mi je završilo u smeću. Bila bih toliko ljuta na sebe da se po par mjeseci ne bih odlučila ponovo nešto ispeći. Kasnije sam naučila da se gotovo sve može spasiti i da su za neuspjele kolače najveći krivci loši i nedovoljno detaljni recepti.

Na blogu imate i rubriku savjeta za uspješnu izradu slastice. Koji je najvažniji savjet koji ste dobili ili sami otkrili za uspješnu pripremu slastica?

Jedan od najboljih savjeta je bio da uvijek dobro proučim deserte koji radim, ako radim neki već poznatiji recept onda pročitam i po 20 ili više različitih recepata naših ili stranih za taj kolač. Proučim što se od sastojaka razlikuje i koja bi po mom mišljenju bila najbolja kombinacija. Kada sve to zapišem na papir kreće najdraži dio, testiranje.

Volite li više kremaste ili suhe kolače i koji su po vašem mišljenju jednostavniji odnosno zahtjevniji za pripremu?

Draži su mi kremasti kolači i oni su po meni jednostavniji. Pogotovo kada testiram neki svoj recept jer sve mogu provjeriti kakvog je okusa. Dok za suhe ne znam dok već ne budu gotovi, a i tada mi je teže znati što treba balansirati da bi dobila ono što sam si zamislila.

Pratite li hrvatsku i stranu blogersku scenu i imate li svoje uzore među kolegama blogerima?

Pratim, naravno. Ima jako puno meni dragih i talentiranih blogera kod nas i vani. Ono što mene kod njih najviše fascinira je fotografija. Tu se još nalazim i nisam ni sama sigurna u kojem ću smjeru krenuti, tako da su mi odlična inspiracija i motivacija.

Što je, po vašem mišljenju, najvažnije za uspješno vođenje bloga?

Izdvojiti jako puno vremena i volje. Od testiranja recepata, konačnog proizvoda, pisanja posta, održavanje društvenih mreža, pronalazaka dovoljno zanimljivih sadržaja. Sve to oduzima jako puno vremena.

Vaši će se recepti uskoro naći i na našem portalu. Možete li najaviti našim čitateljima što mogu očekivati od vas, kakve ćete recepte dijeliti s nama?

Pa ono što je možda najvažnije dijelit ću provjerene recepte koje su mene stvarno oduševili. Ono što mogu od mene očekivati su detaljni recepti, pomoć i pokoji savjet. Veselim se druženju!

Fotografije: Nikolina’s kitchen

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.