U drugom tekstu našeg ljetnog serijala „Mojih slatkih ljetnih top 5“ ugostile smo našu suradnicu Antoniju Jagodić koja je s nama podijelila posebnu preporuku za sladoled.
Antonia Jagodić dobro je poznata našim čitateljima jer njezine recepte nerijetko dijelimo s vama, a vi ih redovito pripremate u svojim kuhinjama. Stoga smo upravo nju pozvale da s nama podijeli svoj slatki ljetni izbor, a ona nam je, među ostalim, dala i posebnu preporuku za kombinaciju sladoleda i preljeva.
Omiljeno ljetno piće: Nemam omiljeno ljetno piće. Tijekom cijele godine pijem Coca Colu Zero i znam da to nije zdravo, ali ne mogu se pomoći. Još kad je onako fino ohlađena – kupili ste me s hladnom Coca Colom Zero. U nekim slučajevima to može biti i Pepsi, ali prioritet je Coca Cola Zero.
Omiljeni okus sladoleda: Moj omiljeni okus sladoleda je oduvijek bio karamela i vanilija, a otkako se pojavila pistacija, ona mi je pri vrhu. Još pogotovo ako na vrhu ima neki preljev, po mogućnosti od karamele. Ako niste probali sladoled od pistacije s preljevom od karamele, svakako preporuka.
Omiljeno ljetno voće: O ovomu ne moram puno razmišljati – to je jedna jedina lubenica koju ja mogu jesti svaki dan, cijeli dan. Bitno je da je dobro ohlađena i to je to. Ako niste probali lubenicu s feta sirom, obavezno je probajte jer je prefino.
Omiljeni ljetni kolač: Oduvijek omiljeni ljetni kolač su mi dobro rashlađene ledene kocke. Sjećam se da je mama kad smo bili djeca i dok smo se vani igrali, uvijek pravila taj kolač. Kad bismo došli kući, ona bi nam rekla „Pravila sam ledene kocke.“ I mi smo u tom kolaču stvarno jako uživali i dandanas uživamo i dandanas nam ga moja mama priprema. To je kolač koji meni baš vraća uspomene.
Omiljena ljetna slatka destinacija (slastičarnica ili sladoledarnica): Nemam neku određenu ljetnu destinaciju, za mene je ljetna destinacija dobra slastičarnica koja ima jako fine kolače i fin sladoled. Uvijek slušam preporuke pa se nekad vodim i njima, ali volim posjećivati razna mjesta i mjesta na kojima još nisam bila kako bih isprobala nove slastice, nove kolače i nove sladolede.
Fotografije: Antonia Jagodić



