Svi ljubitelji limuna i kokosa s ovim će receptom, koji nam stiže s bloga Mystic cakes autorice Natalije Milodanović, biti i više nego oduševljeni – jer ne samo da u sebi krije upravo ove okuse, već je i priprema jako jednostavna.
Sastojci
(za oko 20 komada)
Truffle
- 60 ml slatkog vrhnja
- 200 g bijele čokolade
- naribana korica 2 limuna
- 1 žlica limunovog soka
- 30 g kokosa
I još
- kokos za valjanje

Priprema
Trufles
Zagrijte slatko vrhnje do vrenja, skinite s vatre i prelijte preko bijele čokolade izlomljene na kocke. Neka odstoji tako minutu pa pjenjačom miješajte dok se sva čokolada ne otopi. Dodajte naribanu koricu limuna i žlicu soka od limuna i promiješajte. Na kraju dodajte i kokos i sve sjedinite.
Savjet: Ako želite slabiju aromu limuna, predlažem da dodate prvo koricu jednog limuna pa isprobate je li vam je dovoljno intenzivna aroma. Za jaču aromu, dodajte koricu dva limuna, kao što sam ja.
Ovu smjesu stavite u hladnjak da se dobro ohladi i stegne, barem 2-3 sata, kako biste mogli oblikovati kuglice. Možete staviti i u zamrzivač da skratite vrijeme hlađenja.
Žličicom uzimajte po malo ohlađene smjese i oblikujte kuglice. Moje su bile težine oko 12 g. Kuglice slažite na pladanj i stavite na kratko u hladnjak, a potom svaku uvaljajte u kokos i vratite u hladnjak.
Konzumirajte ih izravno iz hladnjaka jer na sobnoj temperaturi brzo omekšaju.
Fotografije: Mystic cakes