• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Magazin» Zvjezdane priče»Kuharica s kraljevskih dvora otkriva recept za omiljenu slasticu iz djetinjstva prinčeva

Kuharica s kraljevskih dvora otkriva recept za omiljenu slasticu iz djetinjstva prinčeva

Mirjana Bošković Smrekar 24 tra 2022 Zvjezdane priče Komentari isključeni za Kuharica s kraljevskih dvora otkriva recept za omiljenu slasticu iz djetinjstva prinčeva

Među brojnim jelima i slasticama koje je izrađivala, na Carolynoj listi često je bila i meringuea koju su mladi prinčevi obožavali.

Carolyn Robb bila je glavna kuharica u Kensingtonskoj palači, pripremajući ukusne jestive kreacije za kraljevsku obitelj, uključujući prinčeve Williama i Harryja koji su tada bili dječaci.

Neke od najboljih recepata Robb dijeli u svojoj knjizi „Tea at the Palace“ u kojoj se nalazi 50 ukusnih recepata za poslijepodnevnu čajanku.  Iza nje je već jedna izdana knjiga, a u planu je i treća.

Južnoafrička kuharica, Carolyn Robb, rano je počela s poslom, imala je samo 21 godinu kada je impresionirala princa Charlesa i pokojnu Dianu, princezu od Walesa tijekom večere. Nakon toga postala je prva žena kuharica za kraljevski par. U sklopu obuke za kraljevsku kuharicu, Robb je dobila i brzinski tečaj kraljevskog protokola.

„Kada vidite člana kraljevske obitelji morate im se nakloniti što može biti pomalo neugodno ako ste u kuhinji s gulilom krumpira u ruci” rekla je Robb, a prenosi cbsnews.com.

Kao osobna kuharica princa Charlesa i Diane, svladala je sva omiljena jela i slastice kraljevske obitelji. Jedan od recepata u njenoj knjizi „Tea at The Palace“ uključuje i recept za meringue koji su voljeli i princ William i Harry dok su bili mladi. „Voljeli su slastičarsku vrećicu punu meringue.“ – rekla je Robb.

Izvor: cbsnews.com

Fotografija: Pexels

2022-04-24

Autori

napisala : Mirjana Bošković Smrekar
Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.
Prethodni članak :

Evo novog omiljenog ljetnog pića: stigao je Eton Mess Baileys

Sljedeći članak :

Hrvatska spisateljica se javila iz Afrike i podijelila recept za savršenu tortu: saznajte kako je David prvi put dobio tortu za rođendan

Povezani članci

Neobično izdanje novog kralja: slastičarka izradila karikaturu Charlesa III.  

Neobično izdanje novog kralja: slastičarka izradila karikaturu Charlesa III.  

Mirjana Bošković Smrekar 06 svi 2023
Slatko izdanje kralja Cahrlesa III.: za čokoladnu bistu iskorišteno je 17 litara otopljene čokolade

Slatko izdanje kralja Cahrlesa III.: za čokoladnu bistu iskorišteno je 17 litara otopljene čokolade

Mirjana Bošković Smrekar 03 svi 2023
„Torta od 10.000 milja“: evo po čemu je posebna svadbena torta kraljice Elizabete

„Torta od 10.000 milja“: evo po čemu je posebna svadbena torta kraljice Elizabete

Mirjana Bošković Smrekar 18 ruj 2022
Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2021, sva prava pridržana!