U novi tjedan krećemo s receptom naše suradnice Lidije Osmak s bloga Gurmanka kod koje smo ovaj put pronašle recept za kruške u ogrtaču.
Sastojci
- 4 kruške
- 1½ l vode
- 150 g šećera
- 1 žlica arome vanilije
- naribana korica limuna
- lisnato tijesto
- 1 jaje
I još (po želji, za serviranje)
- šećer u prahu
- 100 ml slatkog vrhnja
- 80 g čokolade
- sladoled
Priprema
Kruške ogulite i izvadite im koštice te ih stavite kuhati s vodom, šećerom, vanilijom i limunom.
Kuhajte ih nekih 20 minuta dok ne omekšaju te ih izvadite da se ohlade.
Lisnato tijesto narežite na trake te tijestom obložite rashlađene kruške i premažite ih razmućenim žumanjkom.
Kruške pecite na 200°C dok ne dobiju lijepu zlatnu boju.
Servirajte ih posipane šećerom u prahu, uz slatko vrhnje ili prelivene čokoladnim preljevom, a uz kuglicu sladoleda ovom desertu će zaista biti teško odoljeti.
Fotografija: Gurmanka