Recept za kolač od bijele čokolade koji jako podsjeća na sladoled na naš portal donosi Nataša Pralica s bloga Natašine slastice.
Sastojci
(za kalup dimenzija 22 x 28 cm)
Krema
- 1 l mlijeka
- 3 pudinga od vanilije
- 6 žlica šećera
- 100 g bijele čokolade
- 200 g margarina ili maslaca
- 150 ml vrhnja za šlag
Dekoracija
- 150 g bijele čokolade
- 70 ml vrhnja za šlag
- 80 g margarina ili maslaca
I još
- 200 g keksa piškote
- 300 ml mlijeka
- 1 žlica arome vanilije
Priprema
Krema
U lonac dodajte mlijeko, puding i šećer. Sastojke pomiješajte te stavite kuhati.
Kuhanoj kremi dodajte bijelu čokoladu i miješajte dok se sasvim ne istopi.
Kremu prebacite u zdjelu, pokrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi.
Ohlađenu kremu izmiksajte pa dodajte narezan margarin ili maslac sobne temperature i sve dobro sjedinite.
U drugu zdjelu ulijte vrhnje za šlag te ga izradite. Šlag dodajte kremi i sve sjedinite.
Slaganje
Za umakanje keksa pomiješajte mlijeko i aromu vanilije pa svaku piškotu umočite u pripremljeno mlijeko i slažite ih u kalup dimenzija 22 x 28 cm.
Pripremljenu kremu rasporedite preko piškota.
Kolač možete staviti u hladnjak dok pripremite dekoraciju.
Dekoracija
Pomiješajte nasjeckanu bijelu čokoladu (ili onu u kapljicama), vrhnje za šlag i narezan margarin ili maslac pa sastojke rastopite u mikrovalnoj ili na pari.
Dekoraciju ostavite da se ohladi, zatim ju prelijte preko kreme.
Kolač stavite u hladnjak preko noći da se stegne.
Fotografija: Natašine slastice