Jučer je na manifestaciji Dani hrvatskog kuharstva novim slastičarskim prvakom Hrvatske proglašen Ivan Ergović iz Valamar Riviere.
Zlatna medalja u slastičarstvu dodijeljena u sklopu ovogodišnjeg izdanja Dana hrvatskog kuharstva u organizaciji Hrvatskog kuharskog saveza otišla je u ruke Ivanu Ergoviću iz Valamar Riviere. Iako je trenutno zaposlen kao executive chef, a obrazovanje je stekao u financijama, food & beverage managementu i u nutricionizmu, slastičarstvo je oduvijek bilo njegova posebna ljubav. Vjeruje da svoju kreativnost najbolje može iskazati upravo u slastičarstvu. Stoga i ne čudi da se ove godine odlučio natjecati u ovoj kategoriji, a ne u kuharstvu.
Titula državnog prvaka u slastičarstvu pripala je Ivanu Ergoviću, a titula najbolje slastičarke-učenice Paoli Vukić.
„Od kako sam bio na natjecanju iz kuharstva prije 8 godina, slastičarstvo me je odmah privuklo i želja mi je bila natjecati se upravo u slastičarstvu. Instinkt mi je govorio da je upravo sada došao taj tren i da pokažem svoje znanje i kreativnost. Ono što sam si skicirao na papiru i zamislio u glavi to sam i ispunio. Naravno uvijek treba još vježbe do savršenstva.“ – odmah nakon pobjede za naš je portal komentirao Ivan.
![](https://www.slatkopedija.hr/wp-content/uploads/2022/04/ivan_ergovic_slasticarski_prvak_1-457x800.jpg)
Osvojena titula mi puno znači jer vjeruje da je ona rezultat njegova rad, ali već najavljuje da tu ne staje jer mu je ovo „jedan veliki poticaj za danje učenje i kreiranje novih slastica.“
Osim dodjele nagrade za najboljeg slastičara, jučer je dodijeljeno i zlato 12. Kamelija kupa, a ono je otišlo u ruke Srednjoj strukovnoj školi Vinkovci i njenim predstavnicima u kulinarstvu i slastičarstvu Ani Vrbovski, Franji Mikinac i Stjepanu Erakoviću. Najboljom slastičarkom-učenicom proglašena je Paola Vukić iz Srednje škole Pregrada.
Redakcija Slatkopedije svima čestita na osvojenim priznanjima.
Fotografije: Privatna arhiva Ivana Ergovića