Za sve one koji nemaju vremena Mirjana Marčinko s bloga Od slatkoga slađe donosi recept za jednostavne, brze i efektne kikiriki košarice koje će lijepo upotpuniti blagdanski pladanj.
Sastojci
Za košarice
400 g čokolade (čokolada za kuhanje ili kombinacija s mliječnom čokoladom u omjeru 1:1)
Za kikiriki maslac
- 200 g neslanog prženog kikirikija
- 40 g šećera u prahu
- ½ žličice soli
Priprema
U kalup za muffine stavite papirnate košarice (12 komada). Čokoladu narežite i otopite na pari. U svaku košaricu stavite po jednu žlicu otopljene čokolade i protresite kalup tako da se čokolada izravna. Kalup stavite u hladnjak na 15 minuta. Za kikiriki maslac kikiriki stavite u multipraktik i meljite dok se ne pretvori u maslac bez grudica. Povremeno kikiriki skinite sa stjenki posude.
Ovisno o jačini aparata ovaj proces može potrajati 10 do 15 minuta. Povremeno se mogu raditi i pauze da se aparat malo ohladi.
Dodajte šećer u prahu i sol i još malo mutite. Maslac stavite u vrećicu za ukrašavanje s okruglim nastavkom te na hladnu čokoladu stavite kuglicu smjese. Smjesa se može stavljati i žličicom. Maslac prelijte čokoladom (1 žlica), protresite kalup i košarice vratite u hladnjak.
Fotografija: Od slatkog slađe



