Recept za kolač s breskvama kao stvoren za slatki predah usred dana donosi nam Lidija Osmak s bloga Gurmanka.
Sastojci
(za kalup za torte ili tart promjera 24 – 26 cm)
Biskvit
- 2 jaja
- 100 g šećera
- 100 ml ulja
- 200 ml jogurta
- 400 g oštrog brašna
- 1 vrećica praška za pecivo
I još
- 4 svježe breskve (može i iz kompota)
Priprema
Breskve dobro operite i izrežite na kriške tako da kasnije njima možete ukrasiti kolač prema ukusu.
Biskvit
Mikserom dobro izradite cijela jaja i šećer dok ne dobijete pjenastu smjesu u koju zatim lagano ulijevajte ulje.
Ručno zatim dodajte prvo jogurt pa brašno pomiješano s praškom za pecivo.
Sve skupa lagano promiješajte i izlijte u kalup koji ste prethodno obložili papirom za pečenje.
Preko biskvita posložite breskve narezane na kriške i stavite peći u pećnicu ugrijanu na 180°C nekih sat vremena dok kolač ne dobije lagano zlatnu boju.
Izvadite ga i malo ohladite te ako želite premažite s malo ugrijanog džema od marelice da dobije lijepi sjaj.
Fotografije: Gurmanka