• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Novosti»Bizarna smrt zbog slastice: slučajevi gušenja mochijem ponavljaju se iz godine u godinu

Bizarna smrt zbog slastice: slučajevi gušenja mochijem ponavljaju se iz godine u godinu

Mirjana Bošković Smrekar 13 sij 2022 Novosti Komentari isključeni za Bizarna smrt zbog slastice: slučajevi gušenja mochijem ponavljaju se iz godine u godinu

Unatoč brojnim upozorenjima vlasti i policije, u Tokiju svake godine nekoliko ljudi izgubi život zbog gušenja tradicionalnom slasticom.

Četiri žene u Japanu početkom ove godine umrle su gušeći se u mochiju, tradicionalnoj novogodišnjoj slastici od riže. Riječ je o osobama starije životne dobi, a osim njih još je dvanaestero ljudi hospitalizirano zbog bizarnog načina izjedanja ove slastice.

Nažalost, ovo nije prvi put da se ovako nešto događa, štoviše gušenje mochijem, ljepljivom, slatkom tradicionalnom poslasticom koja se jede na proslavi Nove godine toliko je uobičajeno da je čak policijska uprava Tokija na internetskoj stranici izdala savjete o tome kako pomoći osobi kod koje dođe do gušenja hranom. Unatoč svim upozorenjim i policije i vlasti, nesreće se ipak svake godine događaju.

Iz godine u godinu ponavljaju se slučajevi gušenja ovom tradicionalnom novogodišnjom slasticom.

Primjerice, 2015. godine čak je devet osoba preminulo prilikom  tradicionalnog izjedanja ove slastice.

Medicinski časopis Resuscitation je 2020. objavio članak u kojem navode kako mochi čini do 13,9% slučajeva opstrukcije dišnih puteva stranim tijelom (FBAO) u Japanu. U Tokiju su, u petogodišnjem razdoblju, hospitalizirana 482 pacijenta kod kojih je došlo do gušenja zbog konzumiranja ove slastice.

Izvor: CBS news

Fotografija: Unsplash

gušenje japan mochi novosi tradicionalne slastice 2022-01-13
Tags gušenje japan mochi novosi tradicionalne slastice

Autori

napisala : Mirjana Bošković Smrekar
Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.
Prethodni članak :

Kolač koji smo čekali: morate isprobati ovaj recept za lava cake od pistacija

Sljedeći članak :

Topla peciva kao idealni doručak za vikend: evo kako ih pripremiti

Povezani članci

Omiljena austrijska slastica s pogledom na Jadransko more: otvoren prvi Cafè Sacher izvan Austrije

Omiljena austrijska slastica s pogledom na Jadransko more: otvoren prvi Cafè Sacher izvan Austrije

Mirjana Bošković Smrekar 06 lip 2023
Omiljene čokoladice u novom pakiranju: plastika zamijenjena papirom

Omiljene čokoladice u novom pakiranju: plastika zamijenjena papirom

Mirjana Bošković Smrekar 05 lip 2023
Povratak Oreo Cotton Candy keksića: evo kad se vraćaju na police trgovina

Povratak Oreo Cotton Candy keksića: evo kad se vraćaju na police trgovina

Mirjana Bošković Smrekar 03 lip 2023
Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2021, sva prava pridržana!