U manje od osam sati poslužili gotovo 13.000 palačinki

Sarajevski sajam turizma bio je i mjesto postavljanja novog rekorda u pripremi i posluživanju palačinki.

U sklopu 40. Internacionalnog sajma turizma, u Sarajevu, zadnjeg dana sajma, članovi Udruženja kuhara u Bosni i Hercegovini pokušali su oboriti Guinnessov rekord u serviranju oko 13.000 palačinki za osam sati, u čemu su i uspjeli, prenosi klix.ba.

Naime, u Sarajevu su u sedam sati i dvadeset dvije minute uspjeli pripremiti i poslužiti 12.874 palačinke. Prošlogodišnji je rekord oboren u Moskvi, a broj pripremljenih i posluženih palačinki iznosio je 12.716 komada. I nakon obaranja rekorda, članovi Uduženja kuhara u Bosni i Hercegovini nastavili su s pripremanjem i posluživanjem palačinki pa je do isteka roka od osam sati ta brojka iznosila 14.186 komada.

Do objave ovog teksta nismo uspjeli dobiti povratnu informaciju od samih organizatora ovog događanja o tomu jesu li dobili i službenu potvrdu o obaranju Guinessovog rekorda u pripremi i posluživanju palačinki.

Fotografija: Pixabay

Mirjana Bošković Smrekar
Mirjana Bošković Smrekar

Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.