Triple chocolate mousse -desert kojem ne možete reći „ne“!

Nakon dugo vremena na portalu nam ponovno gostuje Katarina Paoletić sa stranice Nešto slatko by Katarina koja nam je za danas osigurala dnevnu dozu čokolade – i tamne i mliječne i bijele.

Sastojci
  • 100g tamne čokolade
  • 100g mliječne čokolade
  • 100g bijele čokolade
  • 3 jaja
  • 2 žumanjka
  • 80g šećera
  • 500 ml vrhnja za šlag
Priprema

Prije svega čokolade (svaku zasebno) otopite u mikrovalnoj ili na lagnoj vatri uz stalno miješanje te je ostavite po strani.

Jaja, žumanjke i šećer stavite u zdjelu te tu zdjelu stavite na vodenu kupelj (kuhajte na pari) uz miksanje na laganoj brzini 4 – 5minuta. Kuhanu kremu od jaja ostavite sa strane.

U posebnoj zdjeli izmiksajte vrhnje za šlag te u njega umiješajte kremu od jaja. Dobivenu kremu podjelite na tri jednaka dijela (u tri posude) te u svaku posudu umiješajte jednu vrstu čokolade.

Sada kada ste dobili sve tri kreme (tamnu čokoladu, mliječnu čokoladu i bijelu čokoladu), svaku kremu pomoću slastičarske vrećice ili male žličice stavljajte u čaše ili zdjelice po načinu slaganja kako se vama sviđa te čašice stavite u hladnjak na barem 2 sata prije konzumiranja.

Na vrh čašica možete dodati i tostirane lješnjake kako bih dobili krokantni šmeh tijeko uživanja u ovoj kremastoj rapsodiji.

Napomena

Ja sam čašice krenula puniti tamnom i završila bijelom čokoladom.

Fotografija: Katarina Paoletić

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.