U tijeku su prijave za Pink Lady® Food Photographer of the Year

Ovo natjecanje u fotografiranju hrane otvoreno je za sve koje se žele prijaviti, bez obzira jesu li amateri i profesionalci. Radovi pobjednika natjecanja i pobjednika u kategorijama bit će javno izloženi, a pobjednici odvajaju i novčanu nagradu.

Preostalo je još 200 dana za prijavu fotografija na jedno od najkreativnijih fotografskih natjecanja, Pink Lady® Food Photographer of the Year za 2018. godinu. Na ovo natjecanje koje slavi najbolje fotografije hrane diljem svijeta, prijaviti se mogu doslovno svi koji fotoaparatom ili mobilnim telefonom fotografiraju hranu: profesionalci, amateri ili oni koji fotografiraju samo za svoj osobni album.

Kategorije su zaista raznolike i pokrivaju hranu u svim kulturološkim oblicima. Od stilizirane hrane za časopise, preko proizvodnje hrane i tržnica pa sve do obiteljskih blagdanskih okupljanja, svatko može pronaći kategoriju u koju će uklopiti svoju fotografiju hrane. Finalisti natjecanja bit će pozvani na prijem u Mall galeriju u Londonu, a uslijedit će petodnevna javna izložba radova. Pobjednik natjecanja osvaja novčanu nagradu u iznosu 5 tisuća funti, a pobjednici kategorija osvajaju tisuću funti. Više od 20 tisuća funti predviđeno je za nagrade.

Prijave se podnose putem računa na portalu. Svaka prijava iznosi 30 funti i uključuje pet fotografija. Svaka sljedeća fotografija nadoplaćuje se 6 funti. Iznos se uplaćuje putem PayPal računa. Broj prijava nije ograničen. Za osobe mlađe od 18 godina prijava je besplatna i uključuje tri fotografije.

Pink Lady® Food Photographer of the Year održava se već sedmu godinu, a pokrovitelj natjecanja je je svjetski brend jabuka, Pink Lady®. Fotografkinja hrane iz Hrvatske, Maja Danica Pečanić bila je pobjednica ovog natjecanja 2016. godine u kategoriji Hrana i obitelj, a 2017. godine u istoj kategoriji osvojila je treće mjesto.

Ostale informacije o postupku prijave i kategorijama natjecanja potražite na službenoj stranici natjecanja.

Fotografija: Brooke Lark, UnsplashTop of Form

Ana Brkanlić
Ana Brkanlić

Diplomirana novinarka, ljubiteljica sunčanih dana, ruževa u bojama šumskoga voća i čokolade na sve načine.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.