Split dobio novo slatko mjesto

Split je bogatiji za još jednu slastičarnicu, i to onu specijaliziranu za izradu Chimney Cakea.

U Splitu je prošle subote, 7. travnja, otvorena nova slastičarnica nazvana Škartoc, koja se nalazi na adresi Poljana Tina Ujevića 1, u blizini splitskog Hrvatskog narodnog kazališta.

Iz novootvorene slastičarnice kažu kako se radi o prvoj specijaliziranoj slastičarnica za Chimney cake (Kürtöskalács) u Hrvatskoj. Radi se o slastici mađarskog porijekla, cilindričnog oblika, punjenoj različitim nadjevima. Tijesto za ove slastice izrađuje se od sedam tradicionalnih, prirodnih, organskih sastojaka, ručno se valja te peče svježe, po narudžbi. Uz to, u ponudi ove slastičarnice naći će se slatki i slani kolači, kao i neki kolači „s dalmatinskim štihom“, upotpunjeni različitim nadjevima.

Tim ove slastičarnice čini pet ljudi ugostiteljskog i slastičarskog profila s bogatim iskustvom. Slastice su izuzetno dobro prihvaćene, a svi oni koji su u njima do sada uživali izvan granica Lijepe naše, od sada to mogu i u Splitu.

Fotografije: Škartoc

Mirjana Bošković Smrekar
Mirjana Bošković Smrekar

Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.