Rušenje Guinnessovog rekorda u pečenju palačinki na Internacionalnom sajmu turizma u Sarajevu

Tijekom tri dana festivala posjetitelji će moći pogledati izložbu Jelovnici svijeta, sudjelovati na konferenciji na temu Gastronomija i razvoj turističke destinacije, ali i prisustvovati pokušaju rušenja Guinnessovog rekorda u pečenju palačinki za osam sati.

Od danas, 24. listopada 2018. do petka 26. listopada 2018., u KJP Centru Skenderija, održat će se 40. Internacionalni sajam turizma. Tema ovogodišnje manifestacije je gastro turizam.

Sva tri dana festivala posjetitelji će moći pogledati izložbu Jelovnici svijeta, u dvorani Mirze Delibašića, u vremenu od 10 do 18 sati. Drugog dana festivala, 25. listopada 2018., održat će se konferencija na temu: Gastronomija i razvoj turističke destinacije, u Domu mladih, u vremenu od 10 do 18, dok će se zadnji dan festivala, 26. listopada 2018., održat obaranje Guinnessovog rekorda u pečenju palačinki za osam sati.

Udruženje kuhara u Bosni i Hercegovini će, od 10 do 18 sati, na platou Skenderije, ispeći i servirati 13000 palačinki. Detaljnije informacije o konferenciji, ali i cijelom festivalu dostupne su na mrežnoj stranici: www.skenderija.ba

Fotografija: Pixabay

Mirjana Bošković Smrekar
Mirjana Bošković Smrekar

Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.