• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slatki recepti» Recept dana»Petit Four

Petit Four

Slatkopedija 01 lip 2017 Recept dana Leave a comment

Autorice bloga Feeding Art, Lily i Inga, s nama su podijelile njihov recept za Petit Four.

U našoj rubrici Slatka baština donijeli smo priču o Petit fouru koju s nama podijelile sestre Lily i Inga s bloga Feeding Art. Sada vam donosimo i njihov omiljeni recept za Petit Four (svježu varijantu) od tankih biskvitnih kora s osvježavajućom francuskom kremom od maslaca i limuna i glaziranim šećernim preljevom.

Sastojci
Za biskvit je potrebno (5 kora 40X20 cm)
  • 160 g žumanjaka
  • 40g šećera
  • 240g bjelanjaka
  • 2g soli
  • 85g šećera
  • Štapić vanilije
  • 70g gustina
  • 70g brašna
  • 110 g maslaca
Za kremu je potrebno
  • 120g žumanjaka
  • 180g šećera
  • 60g vode
  • 2g soli
  • 500g maslaca (mekanog, na sobnoj temperaturi)
  • Sok i korica jednog limuna
Ostalo
  • 250g marcipana
Priprema
Biskvit

Žumanjke i šećer kremasto izraditi, a bjelanjke, sol i šećer pjenasto izraditi. Lagano pjenjačom bjelanjke sjediniti sa žumanjcima. Suhe sastojke (štapić vanilije, gustin i brašno) dodati u vlažnu masu (bjelanjci sa žumanjcima). Otopiti maslac te lagano sipati u biskvitnu masu.

Smjesu podijeliti na 5 dijelova (za 5 kora) i svaku posebno peći na 180°C oko 10 minuta.

Za kremu od maslaca s okusom limuna

Žumanjke kremasto izraditi. Kuhati šećer, sol i vodu do 118°C da dobijete šećerni sirup kojeg u laganom mlazu ulijete u kremasto tučeni žumanjak te toliko dugo miješate mikserom dok se masa ne ohladi. Maslac, sok i koricu limuna dodati u masu od žumanjaka i šećernog sirupa te kremasto izraditi.

Svaku biskvitnu koru namazati kremom od maslaca i limuna, također i posljednju, gornju te na nju položiti marcipan kojeg ste razvaljali u istim dimenzijama kao što su biskvitne kore te ostaviti preko noći u hladnjaku da se stisne (lakše se reže).

Rezati male komadiće 3X3cm, preliti šećernom glazurom (tekući fondant) koju možete i obojati po želji prehrambenim bojama te završno svaki komadić dekorirati.

Fotografija: Feeding Art

[print_link]

blog feeding art inga lily petit four recept dana slatki recept 2017-06-01
Tags blog feeding art inga lily petit four recept dana slatki recept

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Neodoljiva čokolada

Sljedeći članak :

Anonimni romantičari

Povezani članci

Donosimo vam dašak jeseni: pripremite tart s ružicama od jabuka

Donosimo vam dašak jeseni: pripremite tart s ružicama od jabuka

Slatkopedija 29 ruj 2023
Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Slatkopedija 07 ruj 2023
Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Slatkopedija 31 kol 2023
Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2023, sva prava pridržana!