Pandoleti

Hrskavi keksići s cjelovitim bademima idealan su izbor za hladna jesenska popodneva.

Sastojci
  • 380 g brašna
  • 200 g šećera
  • 160 g badema
  • 140 g masti
  • 2 jaja
  • 1 vanilin šećer
  • korica limuna
  • korica naranče
Priprema

Popržite bademe i ostavite ih da se ohlade.

U jednoj posudi mikserom izmiješajte mast, jaja, šećer i vanillin šećer. Dodajte koricu limuna i naranče i dobro izmiješajte.

Zatim dodajte cijele bademe i sve dobro izmiješajte, a zatim malo po malo dodajte brašno i umiješajte tijesto. Dobiveno tijesto oblikujte u kuglu i zamotajte u prozirnu foliju te ostavite pola sata u hladnjaku.

Pećnicu ugrijte na 180  stupnjeva s ventilatorom. Izvadite tijesto iz hladnjaka i podijelite na četiri jednaka dijela te ga oblikujte u četiri male štruce i stavite ih peći 10 minuta.

Izvadite štruce iz peći i ostavite desetak minuta te ih zatim izrežite na komade željene debljine. Ugasite ventilator i vratite pandolete u pećnicu još 8-10 minuta.

Izvadite iz pećnice i pustite da se ohlade te ih spremite u metalnu kutiju. Dobro zatvoreni u metalnoj kutiji mogu se čuvati nekoliko tjedana.

Fotografije: Kate Bošković

Ispis
Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.