Nutellotti

Kolačići od samo tri sastojka od kojih je jedan onaj čarobni – Nutella.

Sastojci
  • 180 grama Nutelle
  • 1 jaje
  • 150 grama glatkog brašna
Priprema

Vilicom energično miješajte 180 grama Nutelle s jednim jajem. Zatim malo po malo dodajte 150 grama brašna, nastavljajući miješati kako biste dobili homogenu smjesu.

Upalite pećnicu da se zagrije na 180⁰C.

Stavite papir za pečenje na lim za pečenje. Od tijesta oblikujte kuglice te ih stavite na lim. Između svake kuglice treba ostaviti malo mjesta jer se one u pečenju prošire.

Prstom ili vrhom kuhače pritisnite svaku kuglicu (ne previše) kako bite dobili udubljenje u koje ćete kasnije staviti punjenje. Keksi se peku 10 minuta na temperaturi od 180⁰C.

Nakon deset minuta izvadite kekse iz pećnice. Nekoliko žlica Nutelle stavite u vrećicu za zamrzavanje, otkidajte vrh i napunite nutellotte.

Napomena

Kako vam se tijesto prilikom oblikovanja ne bi lijepilo za ruke, namažite ruke s nekoliko kapi ulja.

Umjesto vrećice za zamrzavanje, za dekoriranje ovih kolača možete koristiti i slastičarsku špricu s nešto užim zvjezdastim vrhom.

Prilikom vađenja keksa iz pećnice, oni na dodir moraju biti malo mekši jer će otvrdnuti u dodiru sa zrakom. Stoga pazite da vam se u pečenju ne presuše jer će kasnije biti pretvrdi.

Ovo su jedni od najjednostavnijih i najbržih keksića jer, skupa s pečenjem, njihova priprema traje oko 15-20 minuta.

Fotografija: Mirjana Bošković Smrekar

Ispis

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.