Klasični cheesecake

Cheesecakeove volimo u svim kombinacijama, ali danas se vraćamo onoj klasičnoj čiji recept s nama dijeli Lidija Osmak s bloga Gurmanka.

Sastojci
(za kalup promjera 26 cm)
Podloga
  • 300 g čajnih kolutića
  • 150 g maslaca
Nadjev
  • 1 kg ABC sira
  • 4 jaja
  • 300 g šećera u prahu
  • 4 vanilin šećera
  • sok od ½ limuna
Preljev
  • 100 g šećera u prahu
  • 2 vanilin šećera
  • 2 crvena kisela vrhnja
I još
  • svježe voće po izboru za dekoraciju
Priprema
Podloga

Usitnite kekse i pomiješajte ih s maslacem te utisnite rukama u kalup za torte koji obavezno obložite papirom za pečenje jer torta prilikom pečenja lagano curi dok se malo ne zapeče.

Nadjev

Izmiksajte jaja sa šećerom i vanilin šećerom pa dodajte ostale sastojke. Dobivenu smjesu izlijte na kekse i pecite na 180°C oko 45-60 minuta, dok ne dobije boju.

Slaganje

Kada se torta potpuno ohladila premažite je preljevom čije sastojke samo lagano umutite pjenjačom.

Tortu ukrasite što jednostavnije, dovoljno je samo svježe voće koje će joj dati onu posebnu notu svježine.

Napomena

Umjesto papira za pečenje, u početku s vanjske strane kalupa možete omotati zbog kapanja maslaca iz keksa – tako će vam biti lakše rezati tortu.

Fotografija: Gurmanka

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.