Jogobella torta

Naša vjerna čitateljica Tonka Radić s nama je odlučila podijeliti i svoj prvi slatki recept – onaj za Jogobella tortu s dodatkom jagoda.

Sastojci
(za kalup za tortu od 24 cm)
Biskvit
(sastojci za dva biskvita)
  • 6 žumanjka
  • 10 žlica šećera
  • 10 žlica ulja
  • 1\2 vrećice praška za pecivo
  • 12 žlica brašna
  • 4 žlice kakaa
  • 6 bjelanjaka
Krema
  • 5 dcl slatkog vrhnja
  • 3 Jogobella jogurta od jagoda od 2 dcl
  • 1 instant želatina u prahu
  • 1 žlica šećera
I još
  • jagode
  • 1 crveni preljev za torte
Priprema
Biskvit

Peći dva odvojena biskvita.

Pjenasto umutiti žumanjke i šećer te redom dodavati ostale sastojke. Na kraju lagano umutiti snijeg od bjelanjaka.

Peći na 180° oko 30 minuta. Gotove biskvite izvaditi iz pećnice i pustiti ih da se ohladi.

Krema

Umutiti vrhnje za šlag. U Jogobelle umutiti želatina u prahu i šećer te dodati umućen šlag.

Slaganje

U kalup slagati biskvit pa kremu, jagode nasjeckane na male komade, ponovno kremu i na kraju biskvit.

Na vrh torte poslagala sam jagode i prelila ih preljevom za torte. Vi možete ostavit dio kreme za vrh torte.

Fotografija: Tonka Radić

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.