Jagode sa šlagom – neizostavni dio najvažnijeg teniskog natjecanja

Ljubitelji tenisa ovih dana na Wimbledonu osim u vrhunskom tenisu, uživaju i u neizostavnoj slastici – jagodama sa šlagom.

Najcjenjenije tenisko natjecanje u svijetu i ove je godine okupilo brojne ljubitelje tenisa koji su stigli u All England Park u Londonu kako bi uživali u vrhunskom tenisu, ali i u omiljenoj ljetnoj slastici – jagodama sa šlagom.

Sudeći prema podacima na službenim mrežnim stranicama Wimbledona, tijekom prošlogodišnjeg izdanja prodano je 166,055 porcija ovog deserta koji se još od 2010. prodaje po cijeni od 2,50  £. U jednoj porciji nalazi se najmanje deset jagoda sa šlagom, a riječ je o prvoklasnim jagodama iz Kenta. Procjenjuje se da se tijekom turnira potroši oko 27 tona jagoda te 7.000 litara šlaga.

Kako bi osigurali potpunu svježinu jagoda, na Wimbledonu se serviraju jagode koje su ručno ubrane u četiri sata ujutro te koje su u devet sati ujutro preuzete iz pogona za pakiranje i odnesene u Club zbog kontrole i inspekcije. Gostima se ove jagode poslužuju isti dan.

Ove godine na svoje će doći i vegani koji do sada nisu mogli uživati u ovoj slastici zbog mliječnog proizvoda (šlaga). Naime, ove se godine na Wimbledonu poslužuje i veganska verzija jagoda sa šlagom.

Osim u jagodama, posjetitelji prestižnog teniskog natjecanja uživaju i u drugim slatkim jelima pa će tako uz 166.055 porcija jagoda sa šlagom, na Wimbledonu biti posluženo i oko 2.200 kg banana, više od 76.600 sladoleda, preko 110,200 komada tradicionalnog engleskog deserta sconesa itd.

Izvor: Wimbledon; metro.co.uk

Fotografija: Unsplash

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.