• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Iz naše redakcije» Recept tjedna»Hrskavi keksići s anisom

Hrskavi keksići s anisom

Kate Bošković 20 svi 2018 Recept tjedna Leave a comment

Proust je imao svoje madeleine, a ja imam ove hrskave keksiće s anisom.

Sastojci
  • 4 cijela jaja
  • 200 grama šećera
  • 150 grama brašna
  • 1 vanilin šećer
  • korica limuna
I još
  • anis
Priprema

Drvenom kuhačom dvadeset minuta miješajte jaja sa šećerom. U tu smjesu dodajte vanilin šećer i koricu limuna te postepeno dodajte brašno. Miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu bez grudica.

Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva.

Namastite lim za pečenje, na njega nanesite malu količinu tijesta pa oblikujte tanke krugove. Svaki krug pospite s malo anisa.

Pecite vrlo blizu dna pećnice ili na samom dnu, nekoliko minuta dok se rubovi blago ne zarumene.

Izvadite ih iz pećnice, špatulom odvojite od lima te ih odmah prebacite preko kuhinjske šipke ili kuhače kako biste dobili željeni oblik.

Dobro zatvoreni u limenoj kutiji, ovi hrskavi keksići mogu se čuvati nekoliko tjedana.

Napomena

Smjesu za ove keksiće ne smijete miješati mikserom jer će se na taj način dobiti potpuno drugačija konzistencija smjese. Ona treba biti izrađena ručno, miješajući laganim pokretima kako bi se dobila točna gustoća koja je potrebna.

Lim za pečenje treba namastiti na način da se na njega stavi malo ulja i zatim se ono kuhinjskim ručnikom razmaže po cijelom limu.

Prilikom oblikovanja krugova, treba paziti da oni ne budu predebeli jer keksići neće biti hrskavi, ali niti pretanki jer će keksići zagorjeti.

Preporuča se da dok je jedna tura u pećnici, već pripremite drugu na drugom limu za pečenje.

Ako se kolačići ohlade i stvrdnu dok ih vadite, vratite ih u pećnicu na nekoliko trenutaka pa ih zatim oblikujte preko šipke.

Ovi se keksići moraju čuvati u suhoj i zatvorenoj limenoj kutiji, u suprotnom, zbog vlažnosti, izgube oblik i hrskavost.

Fotografije: Kate Bošković

[print_link]

anis kate bošković keksići recept tjedna slatki recept 2018-05-20
Tags anis kate bošković keksići recept tjedna slatki recept

Autori

napisala : Kate Bošković
Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.
Prethodni članak :

Slatka priča obitelji Prša – kad majka i kći dijele ljubav prema slasticama i slastičarstvu

Sljedeći članak :

Svadbena torta koja je obilježila britansko vjenčanje godine

Povezani članci

Brzi recept za nedjeljnu sreću: roladu s jagodama nikad ne odbijamo

Brzi recept za nedjeljnu sreću: roladu s jagodama nikad ne odbijamo

Kate Bošković 21 ožu 2021
Proljeće nam je sve bliže – okrećemo se voćnim rolada: koja je vama draža?

Proljeće nam je sve bliže – okrećemo se voćnim rolada: koja je vama draža?

Kate Bošković 21 velj 2021
Tako lagana, tako kremasta – savršena čokoladna torta oduševljava brzom pripremom

Tako lagana, tako kremasta – savršena čokoladna torta oduševljava brzom pripremom

Kate Bošković 07 velj 2021
Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2021, sva prava pridržana!