Dvadeseto izdanje manifestacije Jesen u Lici

Ova se tradicionalna manifestacija održava prvog vikenda u listopadu pa će tako i ove godine, dvadeseti put za redom posjetitelji moći uživati u kušanju ličkih kulinarskih slastica i specijaliteta uz izvornu narodnu pjesmu i ples ličkoga kraja.

Ovoga će se vikenda, od 5. do 7. listopada 2018., u Gospiću, na Trgu Stjepana Radića, održati dvadeseto po redu izdanje manifestacije Jesen u Lici, s početkom u 10 sati.

Na ovoj se manifestaciji predstavljaju proizvodi malih poljoprivrednih gospodarstava i svih onih koji proizvode različite prehrambene, uporabne i ukrasne proizvode te na taj način čuvaju tradiciju ličkog kraja. Među proizvodima koje će predstaviti posjetiteljima su i kolači, pekmezi, med i proizvodi od mlijeka, a ove će se godine predstaviti preko dvije stotine izlagača. Sladokusci će na štandovima moći kušati plitvičke štrudle, pogače, fritule, licitare, medenjake te domaće slavonske kolače.

Drugog će se dana manifestacije, 6. listopada 2018., u glavnom šatoru, s početkom u 11 sati održati demonstracija pečenja pekmeza od šljiva, koji će se po završetku pečenja podijeliti okupljenima, a u 13 sati objavit će se rezultati ocjenjivanja meda te će se dobitnicima uručiti nagrade.

Budući da je ova manifestacija prepoznata i izvan granica Lijepe naše, od 2004. Jesen u Lici ima i međunarodni karakter te na njoj sudjeluju i izlagača iz BiH, Srbije i Slovenije.

Fotografije: Razvojna agencija Ličko-senjske županije – LIRA

Mirjana Bošković Smrekar
Mirjana Bošković Smrekar

Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.