Čarobno božićno mjesto – u Bergenu otvoren najveći grad medenjaka

U norveški grad Bergen i ove se godine doselio najslađi grad na svijetu – onaj u cijelosti napravljen od medenjaka.

U Bergenu, u Norveškoj, jučer je otvoren Pepperkakebyen, najveći grad medenjaka na svijetu. Sve kućice, vlakovi, automobili i brodovi napravljeni su od medenjaka. U ovoj slatkoj tradiciji grada Bergena sudjeluju i djeca iz vrtića i škola koje svake godine rade vlastite medenjake za ovu manifestaciju.

Ulaz u čarobni božićni grad besplatan je za svu djecu mlađu od 12 godina, kao i za one koji su predali vlastite medenjake, ali i za učenike osnovnih i srednjih škola i studente s valjanim dokumentom koji potvrđuje njihov studentski status te za odrasle koji prate vrtićke i školske grupe.

Svoju ulaznicu za najveći grad medenjaka možete rezervirati putem maila. Ova preslatka destinacija otvorena je od 18. studenog do 31. prosinca 2018., uz izuzetak samog Božića kada će biti zatvorena. Radno vrijeme i sve ostale informacije o posjetu gradu medenjaka možete pronaći na ovoj poveznici.

Fotografija: Facebook stranica Pepperkakebyen

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.