Mnogi od vas ovih dana koriste godišnji odmor ili se tek spremaju za to, a mi vam danas donosimo vrhunski recept za semifreddo s pistacijama, autorice Ane Srdoč s bloga Tirkizna, koji će vam zasigurno zasladiti slobodne (ali i radne) dane.
Sastojci
Podloga
- 50 g maslaca
- 100 g Digestive keksa (ili slično)
Semifreddo
- 250 g mascarpone sira
- 80 g šećera u prahu
- 1 vanillin šećer
- 100 g kreme od pistacija
- 300 ml slatkog tučenog vrhnja
- 2 žlice neslanih pistacija u komadićima
Posip
- 30 g neslanih pistacija u komadićima
Priprema
Podloga
Otopite maslac.
Kekse sameljite i prelijte otopljenim maslacem. Pustite sa strane da se prohladi.
Semifreddo
Špatulom obradite mascarpone sa šećerima. Dodajte kremu od pistacija. Sve lijepo sjedinite. Od vrhnja napravite šlag i dodajte žlicu po žlicu u kremu od pistacija. Ništa ne miksajte već sve obrađujete špatulom. Na kraju dodajte dvije žlice usitnjenim neslanih pistacija.
Slaganje
Ulijte kremu u duguljasti kalup. Poravnajte. Na vrh ravnomjerno rukom nanesite usitnjeni keks s maslacem. Pokrijte prozirnom folijom i pustite preko noći da se dobro stisne.
Sljedeći dan prođite po stranicama i po dnu s upaljačem ili brenerom da vam se krema odvoji od kalupa i pažljivo je okrenite na ukrasni tanjur. Po vrhu pospite sjeckanim pistacijama.
Fotografija: Tirkizna