Naša suradnica Helena Pudić još je prošle godine s nama podijelila ovaj recept za rozen voćnu tortu bez pečenja, ali evo tek danas je došao na red za objavu. No, vjerujemo da vam stiže u pravi trenutak za slatko uživanje.
Sastojci
- paket rozen kora
Krema
- 1,5 l mlijeka
- 5 pudinga od vanilije
- 180 g šećera u prahu
- 100 g bijele čokolade
- 250 g maslaca ili margarina
Voćni fil
- 400 g voća (ja sam koristila šumsko)
- 300 ml vode
- 4 žlice šećera
- 1 puding od vanilije
- 1 puna žlica gustina
I još
- šlag za dekoraciju
Priprema
Krema
Pudinge razmutite u malo mlijeka, a ostatak stavite kuhati. U prokuhalo mlijeko dodajte pripremljeni puding i kuhajte dok se ne zgusne. Puding prekrijte prozirnom folijom i ostavite da se hladi dok pripremate voćni fil.
Kad se puding ohladio, maslac umutite sa šećerom u prahu i dodajte pudingu, kao i otopljenu bijelu čokoladu pa sve sjedinite.
Voćni fil
U voće stavite šećer i kuhajte dok se ne pretvori u kašu. Skuhano voće usitnite u blenderu ili štapnim mikserom. U 300 ml vode umiješajte puding i gustin i ulijte u smjesu od voća pa kuhajte koju minutu da se zgusne.
Slaganje
Kore premažite voćnim filom odmah, dok je još vruć.
Na prvu i drugu koru ide samo puding, a na treću voće. Voće mažete 3 puta. Ja sam na predzadnju koru stavila puding i na njega voćni fil. Ostatkom pudinga sam premazala tortu i sutra šlagom.
Video pripreme ovog kolača možete pogledati na ovoj poveznici.
Fotografija: Helena Pudić