Najbolje oružje u borbi protiv toplinskog vala koji nam je opet stigao nam je ovaj sladoled od jagoda i malina čiji nam recept stiže s bloga Mes folies culinaires autorice Sunčice Stanković.
Sastojci
- 370 ml slatkog vrhnja
- 430 g svježih jagoda
- 377 g svježih malina
- 200 g šlaga u prahu
- 170 ml kondenziranog, zaslađenog mlijeka
I još
- nekoliko listića svježe ubrane mente, sitno sjeckane

Priprema
Mikserom umutite slatko vrhnje i ostavite ga u hladnjaku dok vi pripremate voće. Stavite jagode i maline u dublju posudu, izmiksajte ih štapnim mikserom i nakon toga procijedite kroz cjediljku kako biste odstranili sitne sjemenke od malina. Sve voće stavite u opranu i suhu plastičnu posudu, dodajte šlag u prahu i kondenzirano mlijeko pa sve sjedinite pjenjačom. Zatim dodajte umućeno slatko vrhnje, listiće svježe mente pa sve sjedinite miješajući pjenjačom.
Pripremljenu smjesu ostavite da odstoji u zamrzivaču 6 sati na temperaturi -17, da se blago zamrzne uz povremeno miješanje.
Prije serviranja izvadite sladoled iz zamrzivača da odstoji na sobnoj temperaturi nekih 5 minuta, dozirajte željenu porciju i uživajte.
Savjeti
Za pripremu sladoleda možete koristiti samo jagode ili samo maline ili bilo koje drugo voće po vašem ukusu.
Za jači okus sladoleda možete u pripremi dodati sok i naribanu koricu limuna po vašem ukusu.
Preljev od jagoda ili pak malina dat će posebnu notu okusu ovog sladoleda.
Svježa menta će svojim mirisom upotpuniti okus jagoda.
Umjesto štapnog miksera, možete koristiti i blender.
Fotografije: Mes folies culinaires