Prhki keksići u kojima se izmjenjuju okus badema, vanilije i čokolade bude uspomene na djetinjstvo, a danas nas u bezbrižne dane svojim receptom vraća Sunčica Stanković s bloga Mes folies culinaires.
Sastojci
Svijetlo tijesto
- 250 gr svinjske masti
- 150 gr kristal šećera
- 2 jaja (108gr)
- 470 gr pšeničnog brašna T55
- 80 gr bademovog brašna ( fino samljeven badem)
- 20 gr tekuće vanilije
Tamno tijesto
- u svijetlo tijesto dodati 20 gr čokolade u prahu
I još
- marmelada od šljiva ili marelica
Priprema
U dublju posudu stavite brašno i bademovo brašno te ih dobro sjedinite miješajući. Stavite mast u drugu dublju posudu, dodajte šećer pa pjenasto umutite mikserom. Dodajte jedno po jedno jaje uz neprestano miksanje. Stavite mješavinu brašna i bademovog brašna. Sve sjedinite miješajući kuhačom ili silikonskom špatulom pa na kraju sve umijesite rukom.
Tijesto podijelite na dva jednaka dijela. U jedan dio dodajte čokoladu u prahu pa dobro sjedinite s tijestom. Tijesta zamotajte u prozirnu foliju te ostavite u hladnjaku na sat vremena. Nakon toga tijesta stavite na papir za pečenje te pokrijte papirom za pečenje i istanjite valjkom na debljinu pola prsta. Modlicom vadite Vanilice, stavljajte ih direktno u lim za pečenje te pecite u već zagrijanoj pećnici na 180°C ,11 do 15 minuta. Izvadite iz pećnice, ostavite da se ohlade i nakon toga ih spajajte marmeladom, posipajte šećerom u prahu iliuvaljajte direktno u šećer u prahu.
Fotografije: Mes folies culinaires



