• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Zdrave slastice» Recepti»Pripremite njemačku tortu od sira: evo i tajne kako da vam nadjev ne popuca

Pripremite njemačku tortu od sira: evo i tajne kako da vam nadjev ne popuca

Slatkopedija 23 kol 2021 Recepti Komentari isključeni za Pripremite njemačku tortu od sira: evo i tajne kako da vam nadjev ne popuca

Recept za njemačku tortu od sira, uz malu tajnu kako da nadjev ne popuca, donosi nam Marija Herjavić Jerkić.

Sastojci

(za tortu promjera 28 cm)

Tijesto

  • 200 g oštrog brašna
  • 60 g šećera
  • 110 g maslaca
  • 1 jaje
  • vanilija

Nadjev

  • 5 jaja
  • prstohvat soli
  • 175 g šećera
  • 60 g kukuruznog škroba
  • 800 g svježeg sira
  • 300 g kiselog vrhnja (što masnije)
  • kora 1 limuna
  • malo soka od limuna
  • vanilija

I još

  • šećer u prahu za posip

Priprema

Tijesto

Pripremite tijesto tako da prvo dobro promiješate brašno, šećer i maslac, a zatim dodate jaje i vaniliju i umijesite jednoliko tijesto. Omotajte prozirnom folijom i pustite u hladnjaku da odmara sat vremena.

Izvadite tijesto, lagano ga premijesite da omekša i razvaljajte ga na pobrašnjenoj podlozi na cca 0,5 cm debljine. Prebacite tijesto u namašćeni kalup promjera 28 cm i utisnute ga u dno i dio ruba. Dno malo probodite vilicom pa ubacite u pećnicu na 170°C oko 15 minuta.

Nadjev

Od bjelanjaka i mrve soli napravite čvrsti snijeg pa umiksajte šećer i na kraju škrob.

Žumanjke, sir, vrhnje naribanu koricu limuna i sok te vaniliju umiksajte da bude kremasto i zatim lagano špatulom, na 2 puta umiješajte smjesu od tučenih bjelanjaka.

Slaganje

Nakon 15 minuta izvadite tijesto iz pećnice i preko njega izlijte nadjev i lijepo ga rasporedite. Vratite u pećnicu i pecite još cca sat vremena.

Ohlađenu tortu pažljivo odvojiti od kalupa i pospite šećerom u prahu.

Napomena

Svi sastojci za prhko tijesto moraju biti što hladniji.

Najbolje i najjednostavnije je izraditi tijesto u multipraktiku.

Dio količine svježeg klasičnog sira (200 g) sam zamijenila ABC sirom, jer nisam imala kod kuće više običnog.

Kao sto uvijek kažem, koristiti kvalitetne svježe sireve.

Nakon petnaestak minuta izvadite kolač i malo urežite nadjev nožem cijeli krug nekih 1 cm od ruba. To je mala tajna da nadjev ne popuca ili pukne minimalno.

Kad se ispeče, ugasite pećnicu, malo odškrinite vrata i ostavite tortu još petnaestak minuta.

Fotografije: Marija Herjavić Jerkić

cheesecake marija herjavić jerkićš njemačka torta od sira recept dana 2021-08-23
Tags cheesecake marija herjavić jerkićš njemačka torta od sira recept dana

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Roditelji podijelili neodoljivu reakciju djeteta na šećernu vunu

Sljedeći članak :

Melon cake: rođendanska pjesma Demi Lovato s porukom

Povezani članci

Doručak koji osvaja okusom i izgledom: evo jednostavnog recepta za pripremu

Doručak koji osvaja okusom i izgledom: evo jednostavnog recepta za pripremu

Slatkopedija 23 ruj 2023
Evo kako pripremiti savršeno prhko tijesto: Lorena Mihelčić nam otkriva male trikove uspješne pripreme

Evo kako pripremiti savršeno prhko tijesto: Lorena Mihelčić nam otkriva male trikove uspješne pripreme

Slatkopedija 20 ruj 2023
Breskve u glavnoj ulozi: isprobajte recept za kremastu tortu s ovim voćem

Breskve u glavnoj ulozi: isprobajte recept za kremastu tortu s ovim voćem

Slatkopedija 24 kol 2023
Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2023, sva prava pridržana!