Kombinacija badema i cimeta neodoljivo podsjeća na blagdane, a upravo od ovih sastojaka napravljeni su fini, prhki keksići, koji su jednostavni za izradu, a za koje recept s nama dijeli Mirjana Marčinko s bloga Od slatkoga slađe.
Sastojci
- 2 jaja
- 250 g maslaca
- 200 g oštrog brašna
- 200 g glatkog brašna
- 200 g mljevenih blanširanih badema
- 120 g šećera
- 2 žličice cimeta
- 2 žličice praška za pecivo
- prstohvat soli
Priprema
Jaja i maslac umutite, dodajte ostale navedene sastojke te umijesite glatko tijesto. Dobiveno tijesto omotajte prozirnom folijom i čuvajte u hladnjaku 30 minuta.
Nakon hlađenja tijesto tanko razvaljajte pa izrezujte kekse. Ukoliko želite raditi kekse s tiskom, pečat utisnite u tijesto te okruglim kalupom ili čašom izrežite keks. Kekse slažite na masni papir i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 ˚C, 8 do 10 minuta.
Savjet: Brašno u tijesto dodavajte postupno, količina će ovisi o vrsti brašna i veličini jaja.
Fotografija: Od slatkoga slađe



