Naša suradnica Sunčica Stanković s bloga Mes folies culinaires ovu nedjelju nam donosi recept za posebne snježne kugle u kojima je glavna zvijezda recepta – kokos.
Sastojci
- 160 g bijele čokolade + 50 ml kokosova mlijeka
- 100 g šlaga
- 210 g kokosa
- 50 g mekog maslaca
- 100 ml kokosova mlijeka
- 150 g mlijeka u prahu
- 70 gr kokosa za valjanje kugli + kuglice raffaella
I još (za dekoraciju)
- 120 g šlaga + 110 ml kokosova mlijeka
Od ove količine dobit ćete ukupno 12 kugli
Priprema
U mikrovalnoj otopite čokoladu s kokosovim mlijekom. U posudu stavite šlag, kokos, maslac, mlijeko u prahu pa dodajte otopljenu čokoladu i sve sjedinite pjenjačom. Na kraju dodajte kokos i svu smjesu sjediniti špatulom.
Odvajajte manju količinu smjese (55 g), stanjite rukom, stavite raffaelo, zatvorite, uvaljajte u kokos i ostaviti u hladnjaku da se stegne.
Nakon toga, pomoću slastičarske vrećice kugle dekorirajte šlagom koji ste umutili uz dodatak kokosova mlijeka.
Fotografije: Mes folies culinaires



