Iako je i sama lubenica dovoljna za osvježenje u, ovog kolovoza, ne toliko vrućim danima, nismo mogle odoljeti ovom divnom receptu za sladoled u obliku lubenice koji s nama dijeli naša suradnica Kristina Nekić s Instagram profila sweet_saltyworld.
Sastojci
Prvi sloj
- 2 čaše lubenice (200 ml)
- 1 žlica šećera u prahu (po želji)
- 1 žličica limunovog limuna
- čokoladne kapljice
Drugi sloj
- 500 ml tekućeg jogurta
- 1 žlica šećera u prahu
Treći sloj
- 2 kivija
Priprema
Prvi sloj
Izblendajte 2 čaše lubenice (bez koštica) s limunovim sokom i šećerom po želji. Ulijte u kalupe za sladoled, do pola, utisnite štapiće, pobacajte kapljice čokolade, malo utisnite čačkalicom i stavite u zamrzivač da se zaledi.
Drugi sloj
U tekući jogurt dodajte šećer u prahu te ulijte preko prvog dijela od lubenice. Zamrznite.
Treći sloj
Izblendajte 2 kivija te rasporedite preko drugog zamrznutog sloja. Ostavite u zamrzivaču preko noći i potom uživajte u svom domaćem sladoledu od lubenice.