Ovo je klasik koji se gotovo u svakom domu nađe na tanjuru s ostalim blagdanskim slasticama, a recept za svoje linzere s nama dijeli Mila Kovačević s Instagram profila _mmmila.
Sastojci
- 300 gr glatkog brašna
- 200 gr maslaca
- 100 gr šećera u prahu
- 1 žutanjak
- 1 vanilin šećer
- malo korice limuna ili 1 limun šećer
Priprema
Tijesto je potrebno umijesiti u što manje pokreta jer će u protivnom biti žilavo, a ne prhko. Važno je da svi sastojci budu hladni (to se prvenstveno odnosi na maslac). Kada se izmijesi, tijesto treba odležati u hladnjaku barem pola sata, a najbolje nekoliko sati. Možda će vam se činiti pretvrdo ali nije, takvo treba biti. Nakon toga tijesto treba razvaljati i rezati željene oblike. Prilikom valjanja koristiti što manje brašna, ako je moguće nikako kako se ne bi mijenjala konzistencija tijesta i ne bude pretvrdo. Najlakše valjati između dva papira za pečenje. Na pola kolačića u sredini napraviti krugove. Peći kekse na 180°C, 10 minuta. Ohlađene spajati pekmezom po želji.
Fotografija: Instagram profil _mmmila



