Ove subote izradite malo drugačije kekse za koje recept donosi Ana Srdoč s bloga Tirkizna, a koji bi mogli naći mjesto i na vašem blagdanskom tanjuru.
Sastojci
- 250 g brašna
- pola praška za pecivo
- 250 g ricotta sira
- 80 g šećera u prahu
- 50 g omekšalog maslaca
- 1 jaje
- korica jednog limuna
- 70 g čokoladnih kapljica
Priprema
U jednu zdjelu stavite brašno, prašak za pecivo, ricottu, šećer u prahu, omekšali maslac, jaje i koricu limuna. Sve lijepo sjedinite. Na kraju špatulom umiješajte čokoladne kapljice. Vadite malom žličicom tijesto i napravite keksiće (ja sam radila duguljasti oblik, razvaljala sam tijesto među dlanovima). Veći pleh obložite papirom za pečenje i slažite kekse s manjim razmakom.
Upalite i ugrijte pećnicu na 180° C. Pecite kekse 12 minuta. Ohladite, pospite šećerom u prahu ili ih ukrasite rastopljenom čokoladom.
Fotografija: Tirkizna



