Najbolji recepti za zdravi i slatki doručak

Naše stalne suradnice Jannette Razum s bloga Slatki svijet torti i kolača i Nikolina Dianežević s bloga The Slice of Life autorice su mnogih Slatkopedijinih zdravih recepata. Nema boljega već sa slatkim započeti od jutra, pa smo pronašli najbolje recepte za slatke, ali ipak zdrave doručke.

Muffini s aronijom i kurkumom

Ovi muffini s bloga Slatki svijet torti i kolača ne sadrže brašno i šećer, ali obiluju zdravim i hranjivim namirnicama: zobenim pahuljicama, aronijom, medom i kurkumom. Odličan su izbor za početak dana, uz čaj ili kavu, a možete ih ponijeti i na posao.

Zobena kaša s grčkim jogurtom

Zobene pahuljice poznate su kao odličan sastojak zdravog i uravnoteženog doručka. Jannette ih je kombinirala uz razno bobičasto voće i grčki jogurt. Ova zdjelica puna slatkih okusa odličan je izbor za one koji ujutro nemaju mnogo vremena.

Namaz od avokada i banane

Avokado ubraja u jednu od najzdravijih namirnica na svijetu. S dodatkom banane, malo limunova soka i meda, ovaj namaz po Jannettinu receptu veoma se brzo priprema.

Sočni čokoladni muffini s tikvicama

Ovi Nikolinini muffini bit će najsočniji koje ste probali. Naime, kriju tikvice, tajni i neočekivani sastojak zbog kojeg će tijesto ostati sočno i drugi dan, bez velike količine masnoće. Garantiramo da nitko ni neće primijetiti!

Zdrave palačinkice od heljdinog brašna

Palačinke od heljdinog brašna prema Nikolininu receptu odličan su doručak za one koji se vole hraniti zdravo ili vole eksperimentirati. Izvrstan su izbor za subotnja i nedjeljna jutra, a sigurno će se svidjeti i djeci.

Fotografije: Slatki svijet torti i kolača i The Slice of Life

Ispis
Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.