Kiflice od bundeve

Prošli tjedan s vama smo podijelili recept za mousse od bundeve, a danas s tom omiljenom jesenskom namirnicom radimo kiflice po receptu koji nam je poslala Julija Hruškar s bloga Brkovi od šećera.

Sastojci
  • 100 ml toplog mlijeka
  • 1 žlica meda ili šećera
  • 1 vrećica suhog kvasca (7 g)
  • 500 g brašna
  • prstohvat soli
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 100 g šećera
  • 1 vanilin šećer ili malo cimeta, po ukusu
  • 250 g pirea od pečene bundeve
  • 80 g omekšalog maslaca
  • 50 – 100 ml tople vode
I još
  • marmelada po želji
Priprema

U toplom mlijeku otopite žlicu meda ili šećera i umiješajte suhi kvasac. Pazite da mlijeko nije toplije od tjelesne temperature.

U brašno dodajte sol, prašak za pecivo, šećer i vanilin šećer ili cimet i dobro promiješajte da se svi sastojci fino rasporede po brašnu. Dodajte pire od pečene bundeve, omekšali maslac, nadošli kvasac i postepeno dodajući toplu vodu umijesite mekano tijesto. Koliko će vam trebati vode ovisi o tome kakav je pire od bundeve.

U redu je ako se tijesto malo lijepi za prste.

Pokrijte ga čistom, suhom krpom i ostavite na toplom mjestu da nadolazi 30 – 45 minuta.

Nadošlo tijesto istresite na pobrašnjenu radnu površinu, podijelite na dva dijela, lagano premijesite i oblikujte dvije lopte, ponovno pobrašnite radnu površinu i svaki dio razvaljajte u veliki krug koji podijelite na 8 do 16 dijelova, ovisno koju veličinu kiflica želite. Punite ih po želji, motajte kiflice i slažite u lim na papir za pečenje. Tada ih ponovno pokrijte krpom i ostavite na toplom mjestu još barem 20 minuta. Za to vrijeme ugrijte pećnicu na 180 – 200 stupnjeva i kad su drugi puta nadošle, pecite kiflice 20 minuta. Vruće pospite šećerom u prahu, pričekajte da se malo prohlade i nakon toga uživajte u ovom neodoljivom domaćem pecivu!

Fotografija: Brkovi od šećera

Ispis
Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.