Zdraviji cheesecake u čaši

Ako ste se nakon Uskrsa odlučil malo odmoriti, ali ipak želite nešto slatko, odličan je izbor ovaj zdraviji cheesecake u čaši po receptu naše Nikoline Jagić s bloga Nikolina’s Kitchen. Za pripremu ovog deserta potrebno je, kako Nikolina kaže, tek nešto više od deset minuta.

Sastojci
Krema
  • 100 ml nezaslađenog vrhnja za šlag
  • 100 g krem sira
  • 180 ml grčkog jogurta (1 pakiranje)
  • 1 šaka šumskog voća ili nekog drugog po želji
  • 1 mala žlica vanilije (ekstrakt)
  • 2 žlice bagremovog meda
Sirup
  • 1 šaka voća
  • 1 velika žlica meda
I još
  • malo integralnih keksa bez šećera
Priprema
Krema

Vrhnje za šlag, sir i jogurt miksajte dok se ne zgusne, zatim dodajte malu žlicu vanilije i 2 velike žlice meda. Miksajte do željene čvrstoće.

Sada 1/3 te smjese stavite u blender zajedno sa šakom voća i usitnite.

Sirup

Voće i med kuhajte dok se ne zgusne i zatim usitnite i procijedite.

Slaganje

Kekse stavite kao podlogu i zatim naizmjenično stavljajte voćnu i bijelu smjesu te prelijte sirupom.

Ja sam zbog slikanja stavila u velike čaše, inače imate dovoljno smjese za 4 male čaše!

Lijepo ukrasite i uživajte!

Fotografije: Nikolina’s Kitchen

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.