Vaše priče: “Volim kad moji najmiliji uživaju u okusima mojih slastica”

Naša čitateljica Patricija Salopek odlučila je s nama podijeliti svoju priču o ljubavi prema slasticama, osobito prema ukrašavanju slastica.

Za neraskidivu ljubav prema slatkomu, koju Patricija Salopek gaji još od djetinjstva, zaslužna je njena mama. Naime, kao mala djevojčica Patricija je bila mamin mali pomoćnik, a tada je naviše voljela peći čokoladne kolače u čijim je okusima uživala. U danima djetinjstva majka joj je odavala tajne sastojke zbog kojih su njene slastice bile tako dobro, a kad je malo porasla, dozvolila joj je i da se sama okuša u izradi slastica.

Njezini prvi kolači bili su oni koji se ne peku, a danas izrađuje slastice za koje kaže da pobuđuju divljenje njene obitelji i prijatelja. S obzirom na to da svaka slastica ima svoju priču, ona pomno bira recepte iz svoje bilježnice te ih stvara s puno ljubavi. Ipak, njoj najdraži dio izrade slastica je ukrašavanje.

Prilikom ukrašavanja Patricija puno misli o osobi kojoj je slastica namijenjena, ali i o prigodi. Naime, slastice izrađuje za sve važnije proslave u obitelji kao što su rođendani i razne godišnjice pa se trudi da dekoracija njezine slastice odgovara prigodi. Stoga nastoji do najsitnijeg detalja isplanirati kako će slastica izgledati.

U svojim slasticama najviše voli spajati naranču i čokoladu te jagodu i vaniliju, a ističe i da joj je jako zanimljivo isprobavati slatko-kisele okuse jer joj se to čini kao jako dobar spoj.

U vrućim ljetnim danima najradije priprema tortu s jagodama, a najveća joj želja otvoriti slastičarnicu kako bi njezine kolače i torte mogao isprobati što veći broj ljubitelja slastica.

I za kraju, Patricija nam je otkrila što ju gura da iz dana u dan bude što bolja u pripremi slastica:

„Najveći mi užitak pruža kada moja obitelj i prijatelji uživaju u slatkim okusima. Taj osjećaj daje mi poticaj da budem bolja i okušam se u izradi novih.“

Fotografije: Patricija Salopek

Ispis
Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.